Donen a la UdG el fons de Tom Sharpe per al seu estudi
El llegat de l'escriptor està format per un centenar d'escrits de versions de les seves obres i 1.200 llibres
El fons de l'escriptor Tom Sharpe, els documents originals de les seves versions i la seva biblioteca, han estat donats a la biblioteca de la Universitat de Girona (UdG). Aquest valuós fons es procedirà a catalogar perquè els investigadors puguin analitzar l'obra d'aquest escriptor britànic, especialitzat en el gènere de novel·la humorística, que va residir durant 20 anys a Llafranc, on va morir l'any 2013.
Jaume Rufí, responsable biblioteca Barri Vell, va explicar que el fons està format per uns 1.200 llibres de la biblioteca de l'escriptor i més un centenar de versions d'una vintena d'obres. La donació la va fer efectiva, el setembre passat, Montserrat Verdaguer, marmessora del llegat de l'escriptor britànic Tom Sharpe.
Literatura anglesa
Segons Rufí, la biblioteca de Sharpe està integrada, essencialment, per obres de literatura anglesa contemporània, amb una important presència d'autors de referència per a ell, com ara P. G. Wodehouse, Evelyn Waugh o John Buchan, així com per totes les seves obres publicades i les corresponents traduccions a diverses llengües.
Jaume Rufí destaca que la singularitat més destacable del fons de Sharpe és que inclou els manuscrits originals de les seves obres, amb les diferents versions i esborranys i els guions de les adaptacions cinematogràfiques i televisives.
LA XIFRA
LA FRASE
Palafrugell, centre d'estudi
L'ordenació i classificació del gran fons de manuscrits, correspondència, dietaris i objectes que l'escriptor anglès Tom Sharpe va llegar a la seva marmessora, Montserrat Verdaguer, serà la gran prioritat de la nova fundació dedicada a l'autor, que es va constituir el març passat. L'altra línia d'acció del patronat de la Fundació Tom Sharpe serà la d'acabar de reunir el conjunt de fons manuscrits que també resta emmagatzemat en discos durs dels seus ordinadors personals i, una part, que encara segueix en mans de la seva família, a Anglaterra.