cultura

Jornada sobre el món agrari de ‘Sàpiens' a l'Espluga

Tot i la idea que els canvis en el món agrari són lents o inexistents, la jornada que la revista Sàpiens ha organitzat per avui al Museu de Vida Rural, a partir de les deu del matí, procurarà demostrar que el camp català entre els segles XVI i XIX va experimentar una transformació extraordinària. Per parlar sobre el marc jurídic i l'evolució de les relacions entre senyors i pagesos, l'historiador Valentí Gual farà la xerrada El feudalisme i la pagesia fins a la desamortització: el cas de Poblet.

Jaume Dantí explicarà com l'impacte del món urbà i la creació de noves xarxes de comunicació i de comercialització van afectar el món agrari a Món rural i món urbà. L'articulació del territori a la Catalunya del segle XVI i XVII. Finalment, Francesc Valls-Junyent oferirà la xerrada La vinya i el vi a Catalunya del segle XVIII ençà, en què analitzarà com, a partir d'un determinat moment, la visió industrial de l'agricultura va causar canvis importants en l'estructura econòmica i social de la societat pagesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.