cultura

S'obre la nova temporada del Cicle Òpera a Catalunya

L'Associació Amics de l'Òpera de Sabadell aposta per una programació 2015/2016 amb reconegudes produccions de Mozart, Pergolesi, Wolf-Ferrari, Verdi i Puccini

L'Associació Amics de l'Òpera de Sabadell ha presentat les cinc obres mestres que formaran part del programa del XXVIII Cicle Òpera a Catalunya. La temporada 2015/2016 s'inaugura aquest octubre amb un dels clàssics de Mozart, Le nozze di Figaro. Més tard es representaran dues òperes de cambra, La Serva de Padrona, de Pergolesi, i Il segreto di Susanna, de Wolf-Ferrari, que aniran seguides per la famosa funció d'amor i suïcidi de Verdi, Otello. Per clausurar el cicle, s'ha programat l'obra que va obrir el primer any de festival organitzat per l'associació, Madama Butterfly de Giacomo Puccini.

La tasca de l'Associació Amics de l'Òpera de Sabadell, que perdura des de l'any 1982, no es basa només a difondre l'òpera per la localitat, sinó també per altres indrets de Catalunya. Per aquest motiu, l'any 1989 la soprano i creadora de l'associació, Mirna Lacambra, juntament amb la conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya, va crear el projecte Òpera a Catalunya. Aquesta proposta va ser una manera d'apropar l'òpera a la població catalana per aconseguir donar-li visibilitat i supervivència. Com explica la regidora de Cultura de Sabadell, Montserrat Chacon, “l'òpera sempre ha estat qualificada d'elitista, així que volem impulsar-la per a tothom”. El punt de partida del cicle sempre ha estat el Teatre La Faràndula de Sabadell, però al llarg d'aquesta nova temporada les obres viatjaran per les altres nou poblacions adherides al cicle: Girona, Granollers, Lleida, Manresa, Reus, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Vic i Viladecans. “És un moviment local que s'ha anat expandint”, comenta Miquel Molins, president de la Fundació Banc Sabadell, una de les entitats que col·laboren i ajuden a promoure aquest projecte.

Durant la temporada passada més de 25.000 espectadors van presenciar les produccions, que segons el director de l'Àrea de Música de l'ICEC de la Generalitat de Catalunya, Albert Bardolet, “són títols de qualitat”

L'Escola de l'Òpera de Sabadell

Mirna Lacambra, la presidenta de l'Associació Amics de l'Òpera de Sabadell, ha fet un èmfasi especial en la necessitat de continuar ensenyant òpera als joves talents. L'Escola d'Òpera de Sabadell, que funciona des del 1996, ofereix un curs de formació de dos mesos de durada per a aquells qui passen unes proves de selecció. Al final d'aquest període, els cantants tenen l'oportunitat de ser part d'una de les representacions de la temporada, que aquest any és ‘Le nozze di Figaro', de Mozart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.