cultura

Trobades Culturals Pirinenques a Prada

La dotzena edició d'aquestes trobades subtitulades 'Patrimoni i natura als Pirineus', tindrà lloc els dies 24 i 25 d'octubre a Prada de Conflent

Aquest dissabte 24 d'octubre del 2015, tindrà lloc a Vall Roc a Prada, la dotzena edició de les Trobades Culturals Pirinenques.

Aquestes trobades estan organitzades pel Casal de Conflent, l'Àmbit de Recerques del Berguedà, els Amics de Besalú i el seu Comtat, el Centre Cultural Català del Vallespir, el Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès, el Centre d'Estudis Ribagorçans, l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, l'Institut d'Estudis Aranesi, l'Institut d'Estudis Ceretans, l'Institut d'Estudis Comarcals de la Seu d'Urgell i la Societat Andorrana de Ciències. subtitulades «Patrimoni i natura als Pirineus», s'emmarquen en el programa Etnologia en xarxa, de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, que integra les activitats de conservació i difusió del patrimoni etnològic dins l'àmbit local i territorial de cada entitat de l'observatori de l'espai catalano-andorrà del Pirineu.

El programa, després de la benvinguda que donaran el batlle de Prada Jean Castex i la presidenta del Consell departemental Hermeline Malherbe, serà presentat per Jordi Taurinyà, president del Casal del Conflent.

Les nombroses intervencions, una quarantena, tractaran de la gran diversitat del nostre espai geogràfic pirinenc incloent-hi, entre molts altres, Canigó, Berguedà, Fenolledès, Urgell, Cerdanya, Vallespir o Andorra. Ells temes abordats van de la poesia a la sal de Cardona, passant per l'ambientologia, la geologia, el patrimoni, la pintura, el romànic, l'història o el turisme.

Pel que fa la temàtica sobre Catalunya Nord, intervindran Albert Mallol i Camprubí, creador i dinamitzador de la comunitat “Rosselló - Alta Cerdanya - Fenolhedés”, la presentació de Entorn d'Aprenentatge del Canigó per Víctor Ferreira i Vilallonga, les Festes de l'ós dels Països Catalans per Oriol Lluís i Gual, copresident de l'Associació Costumari de la Catalunya del Nord, els Orris per Andreu Balent, historiador i professor jubilat, Quer, curtmetratge sobre la roca al Conflent de Miquel Morera o Paisatge vallespirencs i pintors a l'època moderna per Miquel Arnaudiès, pintor i president del CCCV.

El diumenge 25 al matí de 9 a 12 h es realitzarà una sortida botànica i cultural a l'entorn de Sant Miquel de Cuixà. Cal inscriure's prèviament a l'adreça [email protected]

Informacions:

[email protected]



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.