cultura

L'Acocollona't es fa gran i amplia la mostra de curts

Avui s'inaugura la V Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror als Albèniz Plaça de Girona

Fins al 7 de novembre es projectaran prop de quatre-centes obres del gènere

Talment com la criatura llegendària a la qual fa referència, l' Acocollona't no és mort i, com aquell fantasma que molts diuen percebre al riu Onyar en nits de lluna plena, també torna per aparèixer cíclicament per la ciutat. Com ja va sent costum, després de cinc anys, ho farà coincidint amb la celebració de les Fires de Sant Narcís de Girona i amb cap altra voluntat que tenyir de sang (i fetge) la pantalla. Bé, això i, com els organitzadors manifesten, “afrontant una nova edició sent fidel al seu esperit de premiar el talent”. I a fe que ho fan, destinant quasi una tercera part del pressupost a premis.

La V Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona ha aconseguit expandir-se en aquesta nova edició. Com mai, i demostrant que l'estat de salut del gènere, per contra del que es diu generalment, és envejable, almenys en el format del curtmetratge de gènere. Amb prop de 400 produccions arribades sobretot d'arreu de l'Estat, però també de França, els EUA, Mèxic, Costa Rica, Xile, l'Índia, la Xina, Corea del Nord i Noruega, i pel que fa als curts de la selecció oficial, amb almenys 45 curts realitzats a Catalunya i l'Estat.

Com ja va fer l'any passat, l'Acocollona't també proposa una mirada al format llarg estrenant a Girona els films Nick (José Pozo, 2014) i La casa del fin de los tiempos (Alejandro Hidalgo, 2014). El certament arranca avui amb la presentació fora de concurs de diversos curts als Albèniz Plaça (a les 21 h, entrada lliure) i del dilluns al divendres 6 de novembre es faran cada dia projeccions de les obres a concurs.

Zombiewalk i molt més

Enguany l'Acocollona't organitza el segon Acocoexprés, un concurs de curts realitzats en 24 hores (demà al matí al Museu del Cinema) i també ha convocat la IV Zombie Walk, en aquesta ocasió canviant l'emblemàtic escenari de la catedral per la plaça del Vi (concentració a les 18 h i tret de sortida a les 19 h).

La presentació d'un llibre sobre Lucio Fulci (6 de novembre), una xerrada sobre l'estat del Fantàstic (7 de novembre), l'entrega de premis a l'Auditori de la Mercè (7 de novembre,
19 h) i un concert fi de festa amb The Rock'n Roll Brothers (als Jardins de la Mercè, 22 h) completen l'oferta de l'Acocollona't 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia