cultura

El concurs de director del Museu de l'Empordà es farà el 2016

Fa un any es va anunciar que es dissolia el consorci i es feia fora la directora

L'Ajuntament de Figueres té previst convocar un concurs públic per nomenar un nou director del Museu de l'Empordà durant el 2016. L'equip de govern (de CiU i el PSC), està treballant en la nova estratègia del museu, que també estarà a punt l'any que ve. Això, quan precisament fa un any que el govern municipal (llavors de CiU) va anunciar que dissolia el consorci que fins llavors havia gestionat el museu i que n'acomiadava la directora, Anna Capella. Tot plegat amb l'objectiu que el museu fos “l'eix central de l'art a la ciutat” i fos gestionat directament per l'Ajuntament. A hores d'ara, però, i un cop dissolt el consorci, enmig de moltes crítiques, el nou full de ruta del museu està pendent.

A part, la CNT ha denunciat que “la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Figueres, per no negociar condicions de prestació de serveis amb la plantilla del Museu de l'Empordà, ha preferit abandonar el servei educatiu” pel curs 2015/2016. El govern municipal ho nega i assegura que el servei es manté i que es preveu potenciar-lo. Aquest servei s'ha externalitzat i fins a final d'any el gestionarà l'empresa Educart. El govern atribueix la denúncia de la CNT al conflicte laboral que hi ha actualment entre l'Ajuntament i part dels treballadors del Museu de l'Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia