cultura

El MNAC recupera el ‘Crist amb la creu' de Luis de Morales

L'obra, que s'exposa des d'aquest dimarts, romania a la reserva des de fa dècades

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) ha recuperat per a les sales de la col·lecció permanent l'obra Crist amb la creu, de l'artista Luis de Morales (1510/1511-1586). Segons s'indica des de la institució, es tracta d'un dels mestres més originals del Renaixement espanyol. La mostra El diví Morales, coorganitzada pel Museo del Prado de Madrid, el Museo de Bellas Artes de Bilbao i el Museu Nacional d'Art de Catalunya, està dedicada a aquest pintor. L'exposició, que es pot veure actualment a Madrid, viatjarà el 9 de febrer a Bilbao i es presentarà al Museu Nacional d'Art de Catalunya el proper 16 de juny del 2016.

Crist amb la creu és un dipòsit de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, i es guardava a les reserves del museu des de fa dècades. Ha estat restaurada i estudiada per a l'ocasió i s'exposarà a Barcelona el mes de juny en el marc de l'exposició coproduïda pels tres centres. Fins llavors, es pot veure a les sales de l'exposició permanent d'art del Renaixement i el barroc, junt a una altra obra de Luis de Morales de la col·lecció del museu, Eccehomo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia