cultura

La 38a Ter-Cat submergeix Girona en el gènere fantàstic

La celebració d'aquestes trobades es fa avui amb una conferència al Museu del Cinema en el marc de l'Acocollona't i una presentació de llibres a El Bistrot

Els amants del gènere fantàstic tenen una cita avui a Girona, on se celebra la 38a edició de les Ter-Cat (les tertúlies catalanes de ciència-ficció, fantasia i terror). Són trobades d'aficionats al gènere fantàstic que se celebren arreu dels Països Catalans, a través de les quals els participants es reuneixen per conversar sobre mitjans audiovisuals, cinema i sèries; i també jocs, ja sigui de taula, de rol o informàtics.

En aquesta ocasió s'ha fet coincidir la trobada amb el festival Acocollona't, dedicat a curtmetratges de gènere fantàstic i de terror. Per aquest motiu la taula rodona sobre l'estat de salut del gènere que es fa al Museu del Cinema (11.30 h) s'organitza conjuntament amb els responsables d'aquest important festival i hi participaran Sebastià Roig, Ignasi Arbat, Jacint Casademont i David Callahan Ruiz.

A partir de la una del migdia i fins a les cinc de la tarda, tindrà lloc un dinar amb la posterior sobretaula al restaurant Le Bistrot, on es presentaran diverses publicacions: El secret de la banya embruixada i Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols, a càrrec de Sebastià Roig; La fortaleza de las mil mentes, de David Sandó; El crit de les ultracoses, per David Callahan Ruiz; El visitant, a càrrec de Joan Marcé, i Fantasma, de Laura Lee Bahr, a càrrec d'Hugo Camacho.

A partir de les set del vespre, a l'Auditori de La Mercè es lliuraran els premis de l'Acocollona't.

Intercanvi d'experiències i el premi Ictineu

Les Ter-Cat es van crear l'any 2007 per mirar d'acostar el gènere fantàstic d'una manera descentralitzada de Barcelona. Des del novembre del 2007, amb la primera Ter-Cat a Vilafranca del Penedès, se n'han realitzat 37 en diferents comarques (incloent també Castelló de la Plana). Les Ter-Cat es van pensar perquè fossin una plataforma on generar idees i intercanviar experiències al voltant del gènere fantàstic. Una de les iniciatives va ser crear el premi Ictineu, que s'atorga cada any a les millors obres de ciència-ficció, fantasia i terror escrites o traduïdes al català l'any anterior. Les Ter-Cat tenen el suport de la SC2F2 (Societat Catalana de la ciència-ficció, fantasia i terror).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.