cultura

còmic

xavier roca

Sang, fetge i humor negre

Encara que només fos per la sèrie Torpedo 1936, el tàndem format pel guionista Enrique Sánchez Abulí i el dibuixant Jordi Bernet ja es podria considerar dels més fructífers i creativament ben avinguts del còmic espanyol. Però la seva obra conjunta no acaba aquí, ni de bon tros.

Després d'haver publicat l'edició integral de Torpedo 1936, Evolution Comics recull ara a Serie negra diverses obres de la parella de diferents gèneres i extensions publicades al seu dia en diverses publicacions, i que tenen en comú –com no podia ser d'una altra manera– el cinisme marca de la casa, la visió nihilista de l'ésser humà i el sentit de l'humor sarcàstic.

Així, una de les obres que s'inclouen en el volum és Historias negras, una sèrie d'històries curtes i autònomes ambientades en diferents èpoques i llocs i marcades per l'humor negre, la mort i la violència en les seves diferents formes.

També s'hi inclou Ab irato, un relat llarg de gènere negre ambientat en l'Amèrica profunda i amb ecos evidents de la literatura hardboiled de James M. Cain i en particular del cèlebre El carter sempre truca dues vegades.

Per la seva banda, Snake és un western amb abundant càrrega sexual i integrat per una sèrie d'històries curtes protagonitzades pel personatge del títol, Snake, un pistoler viciós, jugador i faldiller.

Finalment, De vuelta a casa és un relat de ciència-ficció protagonitzat –com una mena de lectura futurista de Con Air– per alguns dels criminals més perillosos del món, que han estat confinats en un planeta artificial que fa les funcions d'immens centre penitenciari, i que tornen a la Terra.

Serie negra es completa amb dos relats de Sánchez Abulí, Lo que pasa cuando
no sucede nada
i La mirada, i diversos esbossos, portades i il·lustracions de Bernet per a cada una de les obres seleccionades.

serie negra integral
Guió: Enrique Sánchez Abulí Dibuixos: Jordi Bernet Editorial: Evolution Comics
Pàgines: 384
Preu:35 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia