cultura

Preestrena del film ‘Sonata per a violoncel'

L'OCine Gavarres serà el marc avui, a les vuit del vespre, de la preestrena del llargmetratge Sonata per a violoncel, dirigit per Anna M. Bofarull i rodat en bona part del Camp de Tarragona. En la projecció hi haurà la presència de la directora i posteriorment es farà un col·loqui amb Jaume Descarrega, president de la delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Protagonitzada per Montse Germán, Juanjo Puigcorbé, Jan Cornet i Marina Salinas, la pel·lícula explica la història de Júlia, una reconeguda violoncel·lista a qui diagnostiquen fibromiàlgia, una malaltia caracteritzada pel dolor crònic.

Es tracta del primer llargmetratge del panorama internacional que aborda de manera directa una malaltia com la fibromiàlgia, que afecta més del 3% de la població mundial. El rodatge es va fer el febrer i març del 2014 en localitzacions del territori com ara Tarragona, Reus, Vila-seca i l'Hospitalet de l'Infant. La pel·lícula ha recorregut diversos festivals de cinema, tant nacionals com internacionals, en què destaquen l'estrena, el mes d'abril passat, en el Festival de Màlaga, el FIC-CAT de Roda de Berà, el World Premieres Film Festival de les Filipines i el Montréal Film Festival del Canadà. En el llargmetratge s'ha disposat de l'assessorament de l'Associació Catalana d'Afectats de Fibromiàlgia (ACAF).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia