cultura

L'artista que va donar uns cavallets a Francesc Macià

Domènec Fita va fer un breu repàs de la seva dilatada trajectòria vital i artística i ho va aprofitar per agrair el suport de la Diputació de Girona

“Tota la vida l'he tinguda relacionada amb la Diputació”, va començar agraint Domènec Fita ahir, en la seva intervenció en l'acte inaugural de la nova seu de la seva fundació a la Casa de Cultura. Davant un auditori Josep Viader ple a vessar, l'artista gironí va repassar amb obligats salts cronològics la seva dilatada carrera artística, tot recordant el seu pas pel mas Pujolàs de Santa Pau, el mestratge artístic rebut de Joan Carrera a l'Escola Municipal de Belles Arts amb dotze anys, els cavallets que va entregar en persona al president Francesc Macià, l'aprenentatge en les tècniques del dibuix fent esbossos de la mateixa sala on estava pronunciant el discurs i la participació amb el Grup Flamma, entre altres moments que el van marcar sobretot en la seva primera etapa vital i artística.

Fita es va acomiadar agraint el suport de tots els presidents de la Diputació, especialment de Josep Arnau, que li va entregar la medalla d'or de la Diputació, i Carles Pàramo, amb qui es va constituir la fundació.

L'actual president de l'organisme, Pere Vila, va concloure l'acte protocol·lari destacant la seva trajectòria vital, però també d'una vida plena de dificultats que ha anat superant amb el temps. Per això, un exemple a seguir. En aquest sentit, Vila va remarcar que més que mai “es necessiten referents en qui emmirallar-nos. De gent que ha tingut èxit, però sobretot d'aquells que amb les dificultats se n'ha sortit. Gent resilient i amb una capacitat de superació i amb un esperit lluitador, en aquest cas a través de l'art, que només ens fan pensar que ens espera un futur millor”.

Pere Vila va acabar el seu discurs destacant que a partir d'ara, més que mai, “en totes les parets d'aquesta casa hi ha l'esperit de Domènec Fita”.

LA XIFRA

12
anys és l'edat amb la qual Domènec Fita va començar a seguir el mestratge artístic de Joan Carrera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda