cultura

Programa de Mollerussa Capital de la Sardana

El programa de Mollerussa Capital de la Sardana 2016 estarà format per 25 actes, i el tret de sortida es donarà el 12 de març amb la inauguració oficial d'aquesta capitalitat, que s'allargarà fins al febrer de 2017. Així ho va explicar ahir l'alcalde, Marc Solsona, acompanyat dels representants de l'Agrupació Sardanista, que precisament l'any que ve també celebrarà el seu 70è aniversari. Des de l'Ajuntament es fomentarà l'aprenentatge de dos nous instruments a l'Escola Municipal de Música per mirar de formar així en un futur una cobla local. A més a més, a totes les escoles de Mollerussa s'ensenyarà a ballar sardanes.

Els actes programats es divideixen en tres categories; una primera que inclou els que vénen marcats des de la Federació Sardanista de Catalunya; els actes que pròpiament programa cada any l'agrupació, com són les ballades i l'aplec anual, i una tercera que constarà de tres exposicions temàtiques.

Una d'aquestes exposicions es farà arran dels 70 anys de l'Agrupació Sardanista de Mollerussa. L'altra girarà al voltant de les agrupacions del Pla d'Urgell i posarà un especial èmfasi en els aplecs que es feien antigament al castell del Remei, i la tercera es farà al Museu dels Vestits de Paper de l'Amistat per remarcar que en aquest equipament s'havien fet antigament la gran majoria de ballades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia