cultura

Mirador

Mil cares també al cinema

A ‘Bon Nadal, Mr. Lawrence' va fer un dels seus grans personatges

Si el cinema sempre s'ha nodrit de la popularitat de les estrelles del rock i el pop –Elvis Presley, John Lennon i Mick Jagger són només alguns dels cantants que han fet incursions en la gran pantalla–, David Bowie va ser potser un dels músics que de manera més coherent van saber fusionar els dos vessants. Home espectacle total amb gran capacitat per convertir-se ell mateix en personatge, Bowie va aportar al cinema el seu carisma en una sèrie de papers icònics que treien partit de la seva imatge de dandi sexualment ambigu o d'ésser procedent d'altres planetes o dimensions.

Nicolas Roeg el va fer debutar amb un personatge fet a mida a El hombre que cayó a la Tierra, en la qual interpretava un extraterrestre. Més endavant, David Hemmings el va convertir en Gigoló i Tony Scott va fer d'ell un vampir a El ansia, formant un morbós triangle amb Catherine Deneuve i Susan Sarandon.

Però sens dubte una de les seves grans interpretacions va ser a les ordres de Nagisa Oshima a Bon Nadal, Mr. Lawrence, una claustrofòbica història de guerra i homosexualitat. Amb el Rei Goblin de Dentro del laberinto es va acostar al cinema per a tots els públics, va estar en la seva salsa al musical Principiantes i va tenir sucosos i inquietants personatges secundaris a les ordres de Scorsese (La última tentación de Cristo), Lynch (Twin Peaks: fuego camina conmigo) i Nolan (El truc final), mentre que a Basquiat, de Julian Schnabel, va interpretar el mateix Andy Warhol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.