cultura

Cultura

Nou teatre a l'Anoia

El món del cabaret retorna a Igualada

Un noi de només 19 anys impulsa un nou espai amb estètica dels populars teatres dels anys setanta

La sala canviarà el seu emplaçament al febrer per adaptar-se a la normativa d'espectacles del consistori

El Mag Indi ha decorat ellocal amb objectes adquirits al mercat dels Encants de Barcelona

Una pàgina d'ofertes immobiliàries i unes terribles ganes de menjar-se el món. Aquests són els dos ingredients que han permès crear Mr Lovett, una sala de cabaret amb look dels anys setanta que des de final de desembre ofereix espectacles de màgia familiar al centre d'Igualada.

El responsable de tot plegat és un noi de només 19 anys, conegut popularment com a Mag Indi. Nascut a Sant Pere de Ribes (Garraf), el jove il·lusionista –que ja ha fet funcions en teatres, hotels i festes privades del país tot i la seva curta edat-–tenia decidit muntar un local per poder representar-hi els seus espectacles i promocionar el gènere del cabaret, la seva gran passió. I la casualitat ha fet que aquesta nova sala s'hagi fet a la capital de l'Anoia.

En un web va trobar un local molt econòmic i espaiós a la rambla Sant Isidre. En un primer moment, la idea era utilitzar-lo com a magatzem i taller per elaborar el material dels espectacles. Però unes setmanes més tard, veient l'espai i les potencialitats de la sala, el Mag Indi va decidir decorar-lo amb objectes del mercat dels Encants de Barcelona i adaptar-lo com a petit cabaret a semblança de les mítiques sales dels setanta.

“Per mi, el cabaret és una cosa antiga, i si hagués fet un espai modern i minimalista no hi encaixaria”, explica el mag, que de moment ha programat dues funcions de màgia al local cada divendres i diumenge. Tot i això, el jove il·lusionista ja té preparat un nou espectacle de varietats en què ell mateix interpreta diversos personatges, com un mestre de cerimònies, un transformista, un mentalista i un mag xinès. A més, també s'està treballant perquè a Mr Lovett es puguin fer funcions d'altres artistes.

El gènere del cabaret viu una bona època des de la reobertura del teatre Molino de Barcelona el 2010, un ressorgiment que segons Indi ha permès l'impuls de diversos espectacles d'aquest gènere de varietats que potencia “la interacció i la proximitat amb el públic” i el fet que “pugui participar directament de l'espectacle”.

Mr Lovett fa referència a un firaire ambulant que feia gira amb el seu circ per diferents poblacions. La llegenda explica que, quan el firaire va morir, el mag que treballava amb el circ ambulant va decidir convertir-lo en un autòmat per no quedar-se sense feina i donar continuïtat al negoci. El Mag Indi assegura que va trobar aquest autòmat als Encants molt deteriorat i que va decidir reconstruir-lo i posar el seu nom a la nova sala de cabaret.

Trasllat

Tot i que fa poques setmanes que està obert al públic, l'espai s'haurà de traslladar al febrer al barri del Rec d'Igualada, ja que el seu emplaçament actual no compleix amb les condicions mínimes que exigeix l'Ajuntament per als espectacles de petit format. Un canvi que no espanta el jove il·lusionista, que s'agafa aquesta pedra en el camí com un repte per crear un nou local “més complet” que l'actual. En tot cas, però, Indi lamenta que “l'administració no doni suport a les iniciatives dels joves” i critica les “traves brutals” que s'ha trobat per poder tirar endavant la sala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia