cultura

Pearson: “Cap grup actual arribarà a fer 30 anys”

El grup obre avui a La Mirona la gira reivindicativa i benèfica ‘Els músics no mengen', amb Ix! i Glaucs

Fins ara hi ha sis concerts i una dotzena de grups

El grup barceloní Pearson comença avui a La Mirona de Salt (21.30 h) la gira reivindicativa i benèfica Els músics no mengen, que fins ara inclou sis concerts per tot Catalunya amb una dotzena de grups implicats, per conscienciar el públic sobre la precarietat en el món de la música (“Vas a tocar i acabes pagant tu”) i la difícil situació que pateix la cultura per diferents factors, entre els quals “un 21% d'IVA abusiu”. En cada concert actuen Pearson i un o dos grups més –avui també tocaran Glaucs i Ix! a La Mirona– i no s'ha de pagar entrada, però sí que cal portar a la sala tres aliments bàsics que es destinaran al Banc dels Aliments.

“Evidentment, els músics sí que mengem, però amb aquest títol es tractava de provocar i fer pensar una mica sobre quin valor donem a la cultura. S'ha devaluat el concepte de concert, en bona part per la idea perversa que tot ha de ser gratis i que no es pot pagar ni tres euros per una entrada. Ara mateix, uns quants grups catalans estan celebrant el seu 30è aniversari [Kitsch, Els Pets, Lax'n'Busto, Sopa de Cabra], però en les condicions actuals, això no tornarà a passar”, diu Ivan Nalvaiz, baixista de Pearson. “En aquest cas, com que no tenim beneficis, vam decidir que els concerts tinguessin també una dimensió solidària.” De moment, hi ha cinc concerts més programats: a Igualada, Pearson actuarà el 21 de febrer amb Judit Neddermann i Anna Roig i l'Ombre de ton Chien; a Sabadell, el 5 de març amb Enric Verdaguer i Patch; a Sant Cugat del Vallès, el 12 de març amb Cesk Freixas i Crab Apples; a Porqueres, el 9 d'abril amb Morgat Morgat, i a l'Hospitalet de Llobregat, el 16 d'abril amb Xeic! i 9Son. La idea és que la gira s'ampliï amb nous concerts i duri fins al maig. “S'estan animant més grups i també altres espais, que donen suport d'una manera altruista a la gira, de vegades amb la col·laboració dels ajuntaments respectius”, diu l'Ivan, que anima el públic a reservar les entrades per mitjà del web del grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia