cultura

Mollerussa aposta pel teatre amb Saó de Ponent

El programa d'activitats teatral vol posar la ciutat en un lloc cultural destacat

La ciutat de Mollerussa ha engegat el programa d'activitats Saó de Ponent, organitzat pel grup Teatre de Butxaca, que enguany celebra trenta anys de vida, i l'Ajuntament. L'objectiu de Saó de Ponent és promoure l'afició a les arts escèniques a Mollerussa i al conjunt de la comarca amb la promoció d'un seguit de projectes relacionats amb el teatre, la dansa i la recitació, i posar Mollerussa i el Pla d'Urgell en un lloc destacat dins del món cultural de les terres de Ponent.

El primer acte de Saó de Ponent va ser una lectura col·lectiva del Poema de Nadal, de Josep Maria de Sagarra, amb música en directe. Hi van col·laborar l'Escola Municipal de Música de Mollerussa i Torrons Alemany, i una trentena d'actors, molts d'ells amateurs i de la ciutat i la comarca, van recitar fragments de l'obra. Entre ells l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, membres del col·lectiu d'immigrats, i infants i alumnes de l'institut.

“Saó de Ponent és un projecte que implica tot Mollerussa, totes les entitats i els ciutadans”, explica Josep Maria Jovells, director de Teatre de Butxaca i impulsor de la iniciativa. Jovells posa l'exemple de la relació del teatre que promou Saó de Ponent amb les entitats amb el del moviment sardanista. Mollerussa serà la Ciutat de la Sardana el 2016 i el teatre i les arts escèniques seran presents en les activitats d'aquesta efemèride.

La pròxima activitat de Saó de Ponent serà dijous, amb la presentació del primer taller d'iniciació a l'escriptura dramàtica, a càrrec de l'autora teatral i professora de la Universitat de Lleida Núria Casado. L'acte tindrà lloc a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila i durant la presentació s'oferirà una lectura de la segona part de L'hort de les oliveres i un tast de vinagres Badia.

A més, el dissabte 30 de gener tindrà lloc un taller d'escriptura de guions per a teatre, cinema i televisió, a càrrec de Josep Maria Miró, a les aules de la Banqueta. L'objectiu és que els alumnes puguin produir textos relacionats amb el tema del tren entre Mollerussa i Balaguer, ja desaparegut, per tal que es generin històries al voltant d'un àmbit molt arrelat en la història de la ciutat i del territori.

Saó de Ponent també preveu, entre altres coses, la posada en marxa d'un club de lectura de teatre, activitat durant el Dia Mundial del Teatre (10 d'abril) i Sant Jordi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia