cultura

Pineda de Mar tindrà un espai escènic permanent i públic

Comença el condicionament de la sala adjacent a la biblioteca per fer-ne un equipament per a 300 persones

La gestió s'adjudicarà per concurs i s'oferirà una programació estable de diferents disciplines artístiques

També està previst que a la sala s'hi pugui projectar cinema

Pineda ha posat fil a l'agulla per resoldre la falta d'un equipament escènic públic de mitjana capacitat. Les obres de condicionament de la sala polivalent de la biblioteca Serra i Moret ja han començat i es preveu que els treballs no s'allarguin més de dos mesos, amb l'objectiu de poder inaugurar les instal·lacions per Sant Jordi. El regidor de Cultura, Santiago Masip (PSC), defensa la necessitat que el municipi pugui disposar d'un espai d'aquestes característiques “que pugui acollir sense problemes diferents disciplines artístiques i doni resposta a la demanda cultural de la ciutadania”. Pineda no té un teatre municipal i des de fa molts anys aquest paper l'ha dut a terme amb encert la sala del Centre Cultural i Recreatiu. Pel regidor, les millores a la sala eren una assignatura pendent de fa temps que s'havia anat dilatant per falta de recursos econòmics. La biblioteca es va inaugurar el mes de març del 2011 i el condicionament de la sala polivalent anava lligat als diners que l'Ajuntament preveia aconseguir amb la venda dels pàrquings construïts sota l'edifici. L'operació no va sortir com s'esperava i el projecte va quedar sobre la taula fins ara.

Masip avança que l'espai tindrà una capacitat per a 300 persones i que s'hi instal·larà l'equipament necessari de llum i de so tant per fer-hi teatre, concerts de música i espectacles de dansa com per projectar-hi cinema. El municipi va quedar orfe de pel·lícules quan va tancar el Cinema Delfos l'any 2004, un dels darrers cinemes locals que es van mantenir en funcionament al Maresme. “La gestió de la sala s'adjudicarà per concurs, perquè creiem que és la millor opció per garantir una programació estable de qualitat”, puntualitza el regidor, que avança que un dels primers àmbits en els quals es vol incidir és el dels espectacles infantils. “Creiem que les activitats per als més petits són una manera excel·lent de fomentar la creació de nous públics per als escenaris”, considera. Malgrat que la sala no tenia fins ara les condicions necessàries perquè s'hi poguessin representar determinats muntatges de forma habitual, sí que se n'ha tret tot el suc possible cedint-la puntualment com a espai perquè escoles, associacions i altres entitats hi celebressin els seus actes.

El regidor de Cultura confia que les obres no s'allarguin més del previst i avança que voldria tenir la sala a punt per rebre la Mostra Nacional de Teatre Amateur que ocupa la població des del 29 d'abril fins a l'1 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia