cultura

El Castell de Sant Gregori ofereix la seva esplendor

Tres empreses s'uneixen per oferir-hi celebracions i grans esdeveniments

Un castell, un pati d'armes, set sales al voltant, una sala principal, una finca de més de 10.000 m², dues zones d'aparcament i un encant singular. Tot això i més és el que ofereix el Castell de Sant Gregori. Un equipament on la història i la modernitat es troben com si no hagués passat el temps, destinat a oferir-hi esdeveniments socials o empresarials.

El castell, situat en el petit i encantador veïnat de l'Església de Sant Gregori, es troba des de l'any 1988 catalogat en la categoria de monument, considerat un bé immoble d'interès general (BIC). Ara, després d'una nova restauració i el redisseny dels seus interiors, reneix sota la direcció de tres empreses –Castell de Sant Gregori Meetings & Events, Restaurant Mimolet i Casamoner– com a a espai polivalent on les empreses poden realitzar reunions, àpats o jornades de teambuilding, així com per celebrar-hi tot tipus d'esdeveniments particulars com ara cerimònies de casament.

Ahir, al llarg del matí, migdia i primera hora de la tarda es va oferir una jornada de portes obertes que va servir per informar els visitants de tots els serveis i activitats que s'hi ofereixen.

L'edifici, majestuós, es divideix en tres grans espais: el pati d'armes i les sales que l'envolten, la sala noble i la sala gòtica i l'Hivernacle (una carpa adjacent al castell amb capacitat per a 250 persones.

Pels seus responsables, el concepte del Castell de Sant Gregori M&E parteix de dos ideals fonamentals: la qualitat i la diferència. “A partir d'aquesta visió –aconseguir que coexisteixin en un mateix espai– comença el nostre projecte: un complex que combina la màgia de l'atmosfera medieval amb els serveis de qualitat i els equipaments d'última tecnologia per esdevenir un lloc exclusiu i encantador”, declaren.

Propietat de la família Jorquera-Fortià, el casal dels Margarit o castell de Sant Gregori es va construir al segle XII segons el model de les cases urbanes nobles, però amb una dimensió i complexitat molt més grans que la converteixen en una de les fortaleses més extenses del municipi. Recull elements del gòtic civil català amb modificacions populars als segles XIV, XVI i XVII.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia