Autogestió sense fronteres

Fi-asko ha publicat tres discos i ha fet una gira per Mèxic, treballant sempre des de la més estricta independència. Ara estrena «En este mundo de ciegos... llaman al tuerto terrorista»

L'abril passat van fer deu anys. No està gens malament per a un grup de punkcore –una etiqueta que utilitzen per definir un punt inconcret entre el punk i el hardcore– que, no cal dir-ho, mai no s'ha guanyat la vida amb la música. Ara acaben de publicar el seu tercer disc, que han editat en CD per no perdre el costum però que també es pot escoltar íntegrament al seu myspace. El disc, titulat En este mundo de ciegos... llaman al tuerto terrorista ha estat coeditat entre el mateix grup, Kamilosetas Muskaria de Lleida –que ja va publicar els dos primers discos de Fi-asko–, El Lokal de Barcelona i Txirona Kaos, una petita editora gironina que comença a fer fressa. «Tothom hi posa una mica i així tothom hi perd menys», diuen els membres d'aquest grup de Sarrià de Ter format per Carles Gumà, veu; Ricard Humet, guitarra; Raül Flores Bisonte, guitarra; Josep Pueyo, baix, i Albert Brugué Tiku, bateria.

Al llarg de la seva carrera, el grup ha disposat d'uns quants al·licients per continuar endavant: van guanyar el concurs Intro 2007, que els va permetre tocar a les barraques de Girona i al Senglar Rock i realitzar el videoclip de Mundo muerto, un dels deu temes del nou disc, gravat a l'estudi Tribal Art de Sils. I una de les grans fites del grup va ser el Feliz Falsedad Mèxic Tour: 10 concerts oferts en 18 dies a diferents poblacions mexicanes, en una gira que van organitzar a finals del 2008 només gràcies als contactes que havien realitzat per internet amb aficionats d'aquell país. Amb el mateix sistema d'autogestió no descarten poder actuar algun dia al Japó, i també tenen pendent completar un intercanvi amb grups alemanys, sempre per canals alternatius. Molts d'aquests contactes estatals i internacionals els han realitzat també ha través del centre social ATV (Apaga la Tele) de Sarrià, al qual Fi-asko sempre ha estat molt vinculat i pel qual han passat una gran quantitat de grups independents de les més diverses nacionalitats.

En el nou disc, que es pot trobar a botigues com ara Partisano i Moby Disk, però sobretot als concerts, Fi-asko canta contra l'aburgesament i l'elitisme del lleure nocturn gironí (Girona es mira però no es toca), contra la monarquia (Kemal rey), en suport a Núria Puértolas (Gritos en la noche) i analitzant la crisi a la seva manera (No es normal). Fi-asko tocarà dissabte vinent a Can Kolmo de Girona i el 21 de novembre actuarà a Arnedo (La Rioja).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Claudia Pagès escriu sobre les dualitats i l’aigua

barcelona
LLIBRES

L’Avenç edita una vuitantena de proses inèdites de Joan Vinyoli

Santa Coloma de Farners

Un Visa pour l’Image marcat per la guerra de Gaza

Perpinyà
música

La Fireluche i Joan-Lluís Lluís estrenaran l’experiment ‘Pareidolia’ al sisè cicle El Generador

girona
TEATRE

Croàcia celebra la Diada de Catalunya amb el record de Pau Casals a la Casa Blanca

BARCELONA
Llibres

El nou projecte editorial d’Abacus Futur publicarà 250 novetats en català i castellà el 2025

Barcelona
cinema

Tres clàssics per celebrar els 90 anys de Sophia Loren

Barcelona
TEATRE

El tàndem Galceran-Belbel tensa la comèdia amb una situació de terror

BARCELONA
cinema

El 36è Festival de Cinema de Girona estrena la primera part dijous

Girona