cultura

Torelló ho té tot a punt per al seu 38è Carnestoltes, l'últim organitzat pel PIOC

L'entitat va anunciar que es dissoldria l'1 de març, a causa de l'esgotament de l'equip

El Carnaval de Terra Endins engega dijous amb el XIX Pullassu

El 38è Carnaval de Terra Endins, el més important de la Catalunya Central, tornarà a omplir de disbauxa els carrers de Torelló però tindrà un cert regust de comiat. El PIOC, l'entitat que ha organitzat la rua del carnestoltes des del 1978, va anunciar el novembre passat que l'1 de març es dissoldria i deixaria l'organització dels actes dels quals es feia càrrec: la rua (l'acte més multitudinari), la presentació –amb l'assalt del Rei Carnestoltes al ple–, el carnaval infantil i l'enterrament de la sardina.

La decisió del PIOC de cedir el relleu a un altre organitzador ha anat acompanyada en tot moment d'un missatge tranquil·litzador per part de Santi Vivet, alcalde de Torelló: “El Carnaval de Torelló no perilla.” En la roda de premsa que es va fer fa uns mesos, l'alcalde va admetre sentir-se sorprès, però va entendre la decisió. El president del PIOC, Christian López, va explicar que el motiu del comiat era l'esgotament de l'equip. “La feina és molt feixuga i cada cop som menys”, va dir en al·lusió a les dimensions que ha agafat un carnaval que porta prop de 60.000 persones a una població de 14.000 habitants.

Per fer el traspàs de l'organització, el PIOC ha parlat amb altres entitats vinculades al carnaval, entre les quals hi ha la comissió Senyoretes, el col·lectiu Pullassu o els Deixebles de Sant Feliu, i els ha ofert tot el seu suport. Aquest any també es dóna la circumstància que el 18 de març s'acaba el termini perquè els carrossaires que ocupaven les naus de Can Cata les desallotgin.

LA DATA

01.03.16
és el dia
que oficialment es dissoldrà el PIOC, l'entitat que ha organitzat el Carnaval de Terra Endins des del 1978

LA XIFRA

60.000
persones,
aproximadament, atreu cada any el carnestoltes de Torelló fins a aquesta població de la Vall del Ges

Del Pullassu a l'enterrament

El XIX Pullassu, amb el pregó del Rei Carnestoltes i la posterior cercavila, serà l'esbojarrat tret de sortida a quatre dies de gresca a Torelló que tindran dos moments culminants.L'un, el divendres 5 al vespre, amb la concentració de Senyoretes i Homenots, punt de trobada de tota mena de transvestits que desfilen per la passarel·la. L'altre moment estel·lar, sens dubte, la rua del dissabte. A partir de les 6 de la tarda, comença el recorregut de carrosses i comparses des de la plaça de la Sardana fins a la plaça Joanot Martorell, on enguany es farà el lliurament de premis. A partir de les 23 h, a la zona esportiva començarà el ball, per al qual, com a novetat, es podran comprar les entrades a ticketea.com. Diumenge es farà el carnaval infantil i el dimecres següent, l'enterrament de la sardina. Aquest cap de setmana, Renfe reforçarà l'R3 amb 2.100 places.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia