cultura

‘El Concierto de Aranjuez' obre la temporada de l'Auditori

L'OBC presentarà, el 5 de febrer, una versió en gran format de l'obra de Rodrigo

La temporada de concerts de primavera de l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca presenta una programació amb propostes de jazz i altres músiques, música de cambra i solistes, concerts corals, orquestrals i de gran format. El president de la Fundació Auditori Josep Carreras, Josep M. Pujals, va destacar, com a principal novetat, la incorporació dels concerts familiars. La temporada arrencarà el 5 de febrer, amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), que interpretarà El Concierto de Aranjuez. La reconeguda orquestra formada per 75 músics delectarà el públic amb la cèlebre obra de Rodrigo i la completarà amb la Tercera simfonia de Beethoven “L'Heroica”. El director general de l'Auditori de Barcelona, Joaquim Garrigosa, va explicar que el concert també servirà per commemorar els 100 anys de la mort del compositor lleidatà Enric Granados, amb la interpretació de Goyescas. En l'apartat dels concerts de jazz i altres músiques, destaca la tornada als escenaris del Kitflus Quartet, el 4 de març, una formació encapçalada pel pianista de Pegasus que acompanya Serrat, Josep Mas, Kitflus, que presentarà el Còctel Vivencial. També serà rellevant la residència que l'Alart Quartet farà a Vila-seca, que interpretarà un concert el proper 6 de maig. El Cor Sant Esteve actuarà el 22 d'abril i retrà homenatge als 400 anys de la mort de Shakespeare, amb un espectacle basat en textos de l'escriptor i amb la col·laboració de l'actor Fermí Fernández. Finalment, el 3 de juny l'Orquestra Auditori Josep Carreras (OAJC) interpretarà Vaughan, Britten, Brahms i Schubert, juntament amb el Cor Simfònic Femení de Catalunya, que aplega un centenar de veus dels cors de noies de l'Orfeó Català, el Cor de l'AJIC, el Cor Aglepta i el Cor Femení Voxalba.

Nous concerts familiars a la programació

La Camerata XXI estrenarà, el 21 de febrer, aquest cicle amb l'espectacle Veniu, a Venècia s'hi fan concerts, amb una secció de cordes que interpretaran música veneciana acompanyada de les narracions de David Puerta. Els concerts familiars es completaran, el 17 d'abril, amb Tubs del món, a càrrec de la formació Bufa & Sons, liderada per Xavi Lozano, expert a “fer sonar una varietat inversemblant d'instruments de qualsevol manera o de qualsevol material”, com va descriure el programador de l'Auditori, Pep Solórzano. Els concerts es programaran els diumenges, a dos quarts de dotze del matí, fora d'abonament, i van adreçats als escolars de Vila-seca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia