cultura

Susanna del Saz dedica un disc a Armando Manzanero

‘Amando a Manzanero', amb arranjaments i direcció musical de Nito Figueras, es presentarà demà al Teatre de Salt

El disc ha estat elogiat per Manzanero, amb qui no es descarten col·laboracions

  • Susanna del Saz, a la portada del disc CARLES ROMANÍ.

La cantant gironina Susanna del Saz ha publicat el disc Amando a Manzanero, que inclou 12 versions de clàssics del gran mestre mexicà del bolero Armando Manzanero (1935), amb els arranjaments i la direcció del pianista Nito Figueras al capdavant d'un trio que completen Pere Martínez (contrabaix) i Enric Canada (percussió). El disc, lloat per Manzanero al seu programa de ràdio, es presentarà demà al Teatre de Salt (20.30 h) en un concert per invitació ([email protected]) que ja està gairebé ple i es gravarà en vídeo.

Devota del Free boleros de Tete Montoliu i Mayte Martín, Susanna del Saz va proposar a Nito Figueras fer un disc “amb segell propi”: el primer que una artista de l'Estat espanyol dedica íntegrament a Manzareno. “Els arranjaments tenen moltes connotacions jazzístiques, però no és un disc de jazz”, matisa Nito Figueras, que coneix Susanna del Saz des que ell era el director i ella la cantant, amb 16 anys, de l'Orquestra Girona. Junts també van gravar País petit (2008).

“Els boleros estan molt relacionats amb moments de la vida de qualsevol persona i per això tenir una certa experiència vital és un punt a favor per cantar-los”, diu Susanna del Saz, que de seguida va tenir clares, per motius molt personals, les quatre primeres cançons que triaria entre les més de 400 compostes per Manzanero: Te extraño, No, Somos sovios i No sé tú. A aquestes va sumar-hi Esta tarde vi llover i altres temes de totes les èpoques de Manzanero que no sempre són els més populars. “Per a mi era una incògnita com les cantaria i al final vaig triar una tessitura molt greu”, constata ella. “En aquest disc se senten la Susanna i en Nito com mai no s'han sentit, perquè volíem que regalimés molta sensibilitat”, hi afegeix ell. El trio instrumental es reforça en alguns temes amb el saxo de Pep Poblet i la trompeta i el flugel de David Pastor, i també hi ha duets amb els cantants Carles Casanovas, Neus Mar i Llorenç Fernández. Tots ells actuaran a Salt, on Manzanero saludarà el públic amb un vídeo fet per ell. Per les bones vibracions captades durant una visita a Mèxic del seu marit, Del Saz no descarta compartir escenari, allà o aquí, amb el rei del bolero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA