cultura

Entrada conjunta del Museu d'Art, la catedral i Sant Feliu

El bisbe i el conseller de Cultura signen un acord per promoure el patrimoni episcopal de Girona

L'entrada de ‘Girona episcopal' costarà 10 euros

El conseller de Cultura, Santi Vila, i el bisbe de Girona, Francesc Pardo, van signar ahir al Museu d'Art de Girona un acord per promoure el patrimoni de la diòcesi de Girona a través d'exposicions, itineraris, audiovisuals i un projecte de recerca sobre la història del palau episcopal –ara seu del Museu d'Art– amb la col·laboració de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural. La primera conseqüència d'aquest conveni serà la creació d'una entrada conjunta que permetrà visitar, a un preu reduït de 10 euros, la catedral i el seu museu, la basílica de Sant Feliu i el Museu d'Art de Girona sota el lema Girona episcopal. A partir de la segona quinzena de febrer, el visitant podrà adquirir aquesta entrada conjunta en qualsevol dels tres centres patrimonials, i hi haurà reduccions en la tarifa per a jubilats, estudiants majors de 16 anys acreditats, nens de 8 a 16 anys i persones discapacitades, i també per a grups turístics de visita a la ciutat.

Acompanyats pel nou director general de Patrimoni, Jusèp Boya; la directora del museu, Carme Clusellas; el president del capítol de la catedral, Jaume Julià, i els administradors de la seu, Joaquim Giol i Robert Xifra, el conseller i el bisbe van manifestar la seva voluntat de continuar col·laborant, no només per difondre i fer més accessible a la ciutadania aquest “triangle virtuós” –en paraules de Vila– format per la catedral, Sant Feliu i el Museu d'Art, sinó tot el patrimoni eclesiàstic: un tresor que, segons el bisbe: “Cal descobrir per conèixer la nostra pròpia història i educar les persones en la seva totalitat.” El conseller també va subratllar “el paper molt rellevant de l'Església” en la preservació i divulgació d'aquest patrimoni. El Museu d'Art crearà un itinerari guiat pels tres espais patrimonials i altres edificis destacats del barri catedralici, i produirà un audiovisual sobre el retaule de Sant Feliu. Aquest migdia s'hi inaugurarà l'exposició Orígens d'un museu. La col·lecció de mossèn Pere Valls, comissariada per Francesc Miralpeix i Gabriel Alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona