Els socialistes de Torrent demanen que no es rebaixe el bo infantil

La Conselleria d'Educació ha fet pública la reducció del bo infantil per a l'alumnat d'aquest segment educatiu delimitat entre els zero i els tres anys. Una reducció que suposa la rebaixa d'un 20% en relació amb la quantitat adjudicada el curs anterior i que afecta més de 25.000 xiquets i xiquetes del País Valencià i les famílies, que han vist incrementat el preu de la plaça escolar fins a 737 euros anuals.

La conselleria justifica aquesta reducció en l'increment progressiu de places escolars en aquesta tramada d'edat i parla que, en el curs passat, els centres beneficiaris van ser 353, mentre que enguany el nombre de centres supera els 454 i afecta més de 25.000 alumnes, sense que haja augmentat la partida pressupostària.

Això suposa que el present curs escolar, la subvenció del bo mensual per a l'escolarització infantil passa de 295 euros a 228 per a l'alumnat entre zero i un any d'edat. Dels 181 a 140 euros per a les famílies dels alumnes entre un i dos anys i de 120 a 92 euros mensuals per a l'alumnat d'entre dos i tres anys. Aquesta decisió política ha estat criticada pels socialistes torrentins, que la qualifiquen d'inacceptable, perquè posa de manifest la manca de voluntat política per a encarar seriosament aquest segment educatiu, que es veu privat de nous centres i ara, també, d'ajudes a les famílies.

A Torrent, dels 23 centres d'educació infantil, tan sols un té caràcter públic i nou mantenen convenis amb la conselleria. Tots ells es troben afectats per la mesura de la reducció del bo escolar i, per això, el grup socialista municipal ha denunciat la mesura restrictiva i destaca que «és ara quan es comença a saber els forats en què es gastava la Generalitats els cèntims i això és una poca vergonya».

Així doncs, el grup municipal socialista a l'Ajuntament de Torrent ha presentat una moció en la qual es reclama a la conselleria que no rebaixe la quantitat mensual del bo infantil adreçat a famílies amb alumnat de zero a tres anys escolaritzat en centres d'Educació Infantil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.