cultura

Girona s'entronitza

El primer episodi de ‘Joc de trons' s'estrenarà al Teatre Municipal

La ciutat es decorarà amb elements distintius de la sèrie rodada a Girona, com el tron de ferro

Ja falta menys, el compte enrere marca dinou. Tan sols dinou dies d'espera perquè els milions de fans i seguidors de la sèrie Joc de trons (Game of thrones) assedeguin la impaciència i puguin gaudir del primer episodi de la sisena temporada, la que en bona part es va rodar a la ciutat de Girona a finals de l'estiu passat i que tanta expectació va aixecar. HBO estrenarà el primer episodi el 25 d'abril a les quatre de la matinada a escala mundial, un esperat capítol que estarà disponible al canal #0 de Movistar en versió original subtitulada i, en exclusiva per als gironins, projectat en pantalla gran al Teatre Municipal, en aquest cas en versió subtitulada en català.

Al final, les negociacions de l'Ajuntament de Girona amb la productora i la distribuïdora de la sèrie a l'Estat no han fructificat amb una preestrena com s'hauria volgut fer, ja que les filtracions produïdes en altres temporades arran de les preestrenes –com és el cas de Sevilla la temporada anterior– ho han dificultat enormement.

Tanmateix, el consistori s'ha pres l'esdeveniment d'una manera entusiasta i té previst no fer una única projecció de l'episodi sinó dues. La segona segurament es faria a l'ajuntament de Girona el dia 26 d'abril, coincidint amb els actes del Plot Series Fest, l'anunciada primera edició d'un festival de sèries de televisió que, segons s'informa, “pretén esdevenir un referent internacional de la ficció televisiva”. Tot i que aquest es manté a un nivell de secretisme similar al que envolta l'aclamada sèrie nord-americana, sí que se sap que amb motiu tant de la projecció de l'episodi com de la celebració d'aquest esdeveniment Girona s'engalanarà per a l'ocasió. D'aquesta manera, pel centre de la ciutat s'incorporaran elements propis de Joc de trons i es realitzarà alguna perfomance, que podria consistir en l'ambientació d'alguna escena amb el protagonisme d'alguns dels seus personatges més populars.

És per això que no hi faltarà el que segurament és, juntament amb els dracs de Daenerys, un dels elements distintius i iconogràfics de la sèrie: el tron de ferro. Una rèplica de la cadira de poder als Set Regnes als quals està ambientada la sèrie que, de ben segur, atraurà centenars de seguidors que s'hi voldran asseure i fotografiar-s'hi.

També, entre les moltes accions que es preparen al llarg d'aquest any al voltant de la sèrie i el rodatge gironí, destaca una exposició de producció pròpia que es farà abans de l'estiu a la Casa Pastors, dedicada als rodatges gironins i on es preveu que s'exposin part dels decorats i l'attrezzo utilitzat durant la filmació de la sèrie, basada en els llibres de George R.R. Martin.

I el rodatge de la setena?

Pel que fa al rodatge de la setena temporada, el regidor de Cultura, Carles Ribas, ha declarat en una entrevista radiofònica a Fem Girona que no descarta que HBO torni a Girona. “Nosaltres estem oberts a continuar oferint el decorat i donarem totes les facilitats perquè puguin venir una altra vegada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia