cultura

La Fundació Manuel de Pedrolo digitalitza les obres del genial escriptor

Els gestors del llegat de l'autor segarrenc mantenen que aquesta serà la manera de pal·liar les mancances que hi ha per poder estudiar la seva obra

La Fundació Manuel de Pedrolo preveu que tots els llibres de l'escriptor natural de l'Aranyó (Segarra) estiguin digitalitzats amb vista a finals d'any i es puguin consultar a la xarxa. Així ho ha expressat Adelais de Pedrolo, filla de l'escriptor i presidenta de la Fundació Manuel de Pedrolo.

El nom del projecte és Pedrolo Digital i es porta a terme conjuntament amb els centres de secundària. Adelais de Pedrolo ha destacat que l'objectiu és digitalitzar tota l'obra del genial escriptor, que no es podrà descarregar però sí llegir a través d'internet. La filla de l'autor ha remarcat que també té la intenció de recuperar les millors obres del seu pare perquè estiguin a les llibreries el 2018, quan es commemorarà el centenari del naixement de l'escriptor.

Adelais de Pedrolo ha indicat que hi ha moltes persones que estudien la figura i l'obra del seu pare i no poden tenir accés a alguns dels escrits, atès que no es troben ni a les biblioteques. Aquesta dificultat es dóna, per exemple, en part de l'obra teatral. Aquest és un dels motius que els han empès a tirar endavant el projecte Pedrolo Digital.

La Fundació Manuel de Pedrolo lidera aquesta aposta per la difusió digital i els alumnes d'alguns instituts s'encarreguen, a través d'un aplicació per a mòbil, de fer fotografies de pàgines de llibres. “S'han repartit els llibres depenent del nombre d'alumnes i a cadascun li toquen entre dues i quatre pàgines. És un projecte cooperatiu i estimula professors i alumnes a conèixer l'obra de Pedrolo”, s'assegura des de la Fundació.

Per altra banda, Adelais de Pedrolo ha destacat que hi ha una sèrie d'obres del seu pare que “són molt polítiques” i que intentarà reeditar i tenir-ne una quantitat important per al centenari del naixement: “Va escriure més de 120 obres i tenir-les totes al carrer és potser demanar massa, però sí tenir la part millor de la seva obra per a l'any 2018.”

La filla de l'escriptor assenyala que són “obres molt reivindicatives” i la reedició dependrà del fet que se'n pugui “recuperar els drets i empènyer el Grup 62” perquè es puguin trobar a les llibreries: “Ens agradaria tenir al mercat la major quantitat possible d'obres.”

Recuperar el màxim possible de treballs

Adelais de Pedrolo posa de manifest que ja s'ha procedit a fer un llistat de les obres que, de manera preeminent, aspiren a ser reeditades.
Entre aquests títols hi ha Milions d'ampolles buides, Totes les bèsties de càrrega, la sèrie Temps obert i M'enterro en els fonaments.

L'editorial Sembra Llibres ja va reeditar fa uns mesos Acte de violència, una obra que va ser vetada tres cops per la censura franquista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona