cultura

Arenys de Munt impulsarà l'hotel d'entitats i espera el projecte de la biblioteca

El pla d'equipaments culturals que ha fet la Diputació proposa convertir can Borrell en un espai per a infants

Confien que el 2017 es projecti el nou edifici

No hi ha gaire equipaments culturals municipals a Arenys de Munt. Tot gira entorn de la sala Municipal, la masia de can Borrell, on també es fan els plens municipals, la biblioteca i l'hotel d'entitats amb què es vol convertir l'antiga fàbrica tèxtil de can Soler. Altres espais de format més reduït són la sala d'exposicions i l'espai Enric Catà, a l'escola Sant Martí. La regidora de Cultura, Tònia Vila (ERC), reconeix que fins ara no s'havia fet mai un pla d'equipaments culturals que considera prioritari per conèixer la situació dels espais i les seves possibilitats. Els quatre llocs han estat visitats pels tècnics de la Diputació abans de fer la proposta que les properes setmanes el govern municipal presentarà al Consell Municipal de Cultura.

Una de les conclusions de l'estudi, però, és que s'ha d'impulsar la reforma de l'hotel d'entitats perquè també sigui un centre cívic i punt de trobada. L'espai obert de l'antiga nau tèxtil donaria cabuda a un espai polivalent i es proposa traslladar-hi l'espai jove.

Per afrontar aquesta inversió, la regidora de Cultura reconeix que caldrà buscar finançament per a l'any vinent.

El pla d'equipaments també preveu traslladar l'edifici de les Monges a la nova biblioteca que s'ha de fer a l'aparcament de can Globus. Segons va dir Vila, confien que el projecte estigui enllestit el 2017, després que la Diputació n'hagi encarregat el concurs. De la proposta, en sobta la reconversió de la masia de can Borrell en un espai amb tallers i activitats per als infants. “Tenim un 18% de la població menor de 16 anys, per sobre la mitjana catalana, i s'ha de valorar”, explica.

LA FRASE

La biblioteca s'ha d'anar buidant perquè l'edifici de les Monges està afectat urbanísticament
Tònia Vila
regidora de cultura d'Arenys de Munt (ERC)

LA XIFRA

4
és el nombre d'equipaments culturals que en el municipi han estat objecte d'estudi de la Diputació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.