ViTour Tarragona explicarà el vi a través de la història
La ruta turística fa un viatge per la tradició vitivinícola del territori, des de l'època romana fins a l'actualitat
Les visites teatralitzades recorreran l'amfiteatre, Mas Vicenç i la Vinícola de Nulles
En Philodamus, un productor de Roma, ens espera a l'amfiteatre –amb una àmfora– per donar-nos la benvinguda. El personatge ens explica que “el vi de Tàrraco és molt millor que el vi que està a punt d'arribar al port procedent de la Gàl·lia” i encara “molt més bo” que el que es fa a la Laietània. Així comencen les visites teatralitzades del Vi Tour Tarragona, un nou producte turístic que combina la història del vi i de Tarragona de manera amena. Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'agència de viatges El Brogit, el Celler Mas Vicenç, la Vinícola de Nulles, Autocars Nika i el grup de reconstrucció Arqueoescena. Es programarà cada segon dissabte de mes, de les nou del matí a les dues del migdia, per un preu de 28 euros, i s'estrenarà el 16 d'abril.
El viatge en el temps comença a l'amfiteatre, on Philodamus “ens introduirà d'una manera amena al món del vi en els temps romans, ens explicarà com es consumia i les seves varietats”, tal com assenyala Maribel Panosa, d'Arqueoescena. Seguidament, els visitants pujaran al bus, que els traslladarà fins al Celler Mas Vicenç, a Cabra del Camp, on un jove enòleg explicarà el paper dels monjos a l'hora de millorar la qualitat del vi en l'època del Cister. Després, el bus els portarà fins a Nulles, on deixarà els visitants a peu de vinya d'Adernats, la cooperativa de la Vinícola de Nulles. Allà, una jove pagesa els introduirà en els inicis del cooperativisme i les feines del camp a principis del segle XX i acompanyarà el grup fins a l'edifici modernista, on explicarà les seves qualitats arquitectòniques. La visita s'acabarà amb un tast de vins i caves Adernats, de la DO Tarragona, maridats amb oli produït a la cooperativa.
LA FRASE
Reivindicar la tradició del vi del territori
És la primera vegada que un producte turístic vincula la història i el vi del territori. El cap del departament d'enoturisme de la Vinícola de Nulles, Francesc Boronat, explica que “Tarragona és un territori que escriu la seva història en vi”, i hi afegeix: “No enteníem com podia ser que no hi hagués un recorregut de cellers que expliqués la història.” La gerent d'El Brogit, Meritxell Omellà, destaca: “Buscàvem una proposta on la gent aprengués què hi ha al darrere d'una ampolla de vi sense adonar-se'n.”