cultura

Tàrrega, arts escèniques durant tot l'any

Aquesta primavera, el cicle Entretemps ofereix una quinzena de produccions

La regidoria de Cultura ha agrupat diverses programacions

Des de fa 36 anys, Tàrrega és sinònim de teatre. La fira de les arts de carrer, que enguany tindrà lloc entre el 8 i l'11 de setembre, és un referent del panorama internacional, però, de teatre, a Tàrrega se'n fa la resta de l'any. Amb el cicle Entretemps, aquesta primavera la capital de l'Urgell assoleix programació estable tot l'any. A Tàrrega es pot veure teatre pràcticament cada setmana, amb una cinquantena de produccions anuals, que s'afegeixen a la seixantena que es presenten els dies de setembre a FiraTàrrega.

Entretemps presenta una quinzena de propostes, i divendres passat va fer una inauguració doble. Al Teatre Ateneu, s'homenatjava Jesús Moncada, amb una obra de la companyia Mea Culpa sobre el llibre de relats El cafè de la granota. Mentre s'aixecava aquell teló, a la plaça Major Quim Bigas acabava un enèrgic, crític i alhora divertit espectacle a la plaça Major. El públic targarí, avesat a trobar-se amb artistes actuant a l'espai públic, va deixar-se contagiar per les coreografies de l'espectacle Molar (Relating to Más). El ballarí inaugurava també la temporada d'assajos oberts de FiraTàrrega. L'endemà, taller de hip-hop amb notable assistència de forasters i targarins a la plaça de les Nacions Sense Estat. Els assajos oberts formen part del programa Suport a la Creació, i ofereixen als artistes l'oportunitat d'interactuar amb el públic abans de l'estrena. Enguany, se'n programen una dotzena a diferents espais de la ciutat.

Mitjançant les residències creatives, activitats formatives obertes a la població –com la setmana passada, en què també es va fer la Pre/ParaWeek– i els assajos, Fira Tàrrega fa anys que treballa perquè les activitats teatrals a la ciutat no es limitin al setembre. Jordi Duran, director artístic de FiraTàrrega, afirma: “Incloure els assajos en el cicle Entretemps té tota la lògica del món, perquè som part de la ciutat i el teatre hi és present 365 dies.” Fins al setembre, als assajos oberts es podran veure companyies residents com Laminimal, Visual Theater Company i Carretera456Teatro. En paral·lel, al Teatre Ateneu, el cicle Entretemps tindrà com a esdeveniments destacats l'estrena a Catalunya de la comèdia Al i Oli, una adaptació de The Sunshine Boys, de Neil Simon. I Josep Maria Flotats i Arnau Puig hi portaran Ser-ho o no.

El regidor de Cultura, Raül Palacios, explica: “La voluntat és mantenir Tàrrega com a pol teatral tot l'any. Hem agrupat diverses programacions, perquè creiem que guanyarà en visibilitat, tot sumant sinergies per ser referents teatrals no solament els dies de fira.” A les programacions de FiraTàrrega i el Teatre Ateneu, s'hi afegeixen les del Concurs de Grups Amateurs de Teatre –l'obra guanyadora, enguany, es podrà veure a FiraTàrrega–, la trobada de teatre d'alumnes de secundària i les representacions del grup targarí BAT.

LA XIFRA

110
produccions
d'arts escèniques es poden veure anualment a la ciutat, incloses les 60 dels dies de FiraTàrrega.

LA FRASE

Sumem sinergies per mantenir Tàrrega tot l'any com a pol teatral
Raül Palacios
REGIDOR DE CULTURA DE TÀRREGA

El festival familiar Lo Closcamoll dobla l'aforament

La segona edició de Lo Closcamoll, el festival de música familiar de Ponent es va presentar ahir a Tàrrega. Enguany, tindrà lloc el 30 d'abril, i, com en l'edició passada, es preveu una gran assistència de públic

El festival, organitzat per l'entitat targarina Agrat amb el suport de l'Ajuntament, va ser una iniciativa d'un grup de sòcies d'Agrat. L'esperit és gaudir d'un dia de concerts i tallers que agradin tant als menuts com als seus pares. Si en la primera edició, duta a terme al setembre, les 800 entrades es van esgotar ràpidament, enguany sembla que es repetirà l'èxit. I això que l'organització ha doblat l'espai d'activitats, que es traslladen a l'escola Maria Mercè Marçal. L'aforament és de 1.450 persones i, ara mateix, encara queden uns 500 tiquets a la venda, que es poden adquirir al web d'Agrat.

Lo Closcamoll, pensat per a canalla de zero a dotze anys, tindrà activitats entre les deu del matí i les vuit del vespre. S'hi organitzen tallers de màgia, dansa, música, pintura i fotografia, entre altres activitats paral·leles. El plat fort són els concerts, que enguany oferiran Dàmaris Gelabert, Pepet i Marieta, Reggae per a Xics i Jordi Tonietti.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Les festes de la Mercè homenatjaran Zeleste amb un gran concert

barcelona
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC
MÚSICA

Un Festival de Jazz amb Rita, Andrea, Sílvia... i tota una “corrua de mestres”

BARCELONA
PREMIS LITERARIS DE GIRONA

Un Bertrana per als temibles almogàvers

Girona
nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona

‘L’estaca’ de Lluís Llach, primer títol de la col·lecció Enderrock Llibres

BARCELONA