cultura

Cabrils, referent musical de l'estiu al Baix Maresme

L'Ajuntament reforça l'aposta pel festival, que enguany tindrà Paco Ibáñez, CaboSanRoque i Roger Mas com a plats forts

Vol fusionar música, gastronomia i patrimoni del poble

Cabrils aspira a convertir el seu festival d'estiu en un referent musical per a tot el Baix Maresme. L'Ajuntament ha reforçat enguany l'aposta pel festival, en què actuaran artistes de la talla de Paco Ibáñez, Roger Mas o CaboSanRoque. En el festival, també es potenciaran la gastronomia i el patrimoni del municipi. El Festival Internacional de Música de Cabrils va néixer el 1989, un any després de la primera Mostra Gastronòmica. Fins al 2015, estava principalment centrat en la música clàssica. Però per adaptar-se als nous temps l'Ajuntament va decidir obrir-lo a altres estils musicals per arribar a tots els públics. En aquest sentit, va rebatejar-lo com el Festival Musical de Cabrils i va quedar incorporat en els Cicles Musicals de Cabrils, en què s'inclouen els concerts acústics i de clàssica CanRin o els de Festival CanRin Fest.

L'aposta de l'any passat es va articular en tres concerts principals i dos de familiars, però enguany els organitzadors han fet un pas més i es podran veure fins a nou concerts, del 17 de juny al 6 d'agost, de reconeguts artistes tant dins com fora del país. El festival començarà el 17 de juny a la plaça de l'Església amb el concert gratuït del grup cubà Banda Ashé, que el 2001 va guanyar el Grammy Llatí amb La rumba soy yo.

La situació del festival també ha canviat, i s'ha desplaçat de la plaça de l'Església, on es faran només dos concerts, mentre que els plats forts es podran veure en l'àmbit idíl·lic de can Barba, una masia de finals del segle XVI o començaments del XVII, a la llera del torrent de la Llobatera. En aquest espai privilegiat es va fer del 1993 al 2005 l'Arborètum de Catalunya. Actualment, s'hi poden veure fins a un centenar d'espècies d'arbres i arbustos. A l'escenari instal·lat en aquesta finca, s'hi farà el 2 de juliol l'espectacle còmic i musical de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà.

Entre les actuacions més rellevants, també hi ha la del cantautor Roger Mas, que el 15 de juliol presentarà al públic el seu nou disc, Irredempt. Una de les nits més esperades serà la del 31 de juliol, en què Paco Ibáñez mostrarà el seu projecte artístic, cultural i personal Vivencias, on repassa tot allò que ha viscut en 80 anys de vida i 50 sobre l'escenari. El projecte és un passeig per les cançons, països i llengües que han marcat aquest artista.

La nit màgica per als joves serà el 8 d'agost, en què podran ballar a ritme de les màquines de CaboSanRoque, el pop independent de Joe Crepúsculo o el techno house de la cabrilenca Sara V. CaboSanRoque destaca pel fet d'haver ideat el Tres Tristos Trons, una màquina de música creada amb motors, llaunes i molls, entre altres peces. Joe Crepúsculo, amb només 35 anys, ja té set àlbums a l'esquena.

Concerts per als menuts

També hi haurà concerts familiars on els pares podran anar amb els seus fills, com és el cas de Pinker Tones el 9 de juliol al parc Anselm Clavé o el de Reggae per a Xics a la plaça de l'Església el 23 de juliol.

En el recinte dels concerts, els restauradors del municipi organitzaran degustacions amb productes locals, com per exemple el Vi Testuan, elaborat a Cabrils i amb DO Alella.

LES DATES

15.07.16
Roger Mas
aprofitarà la seva participació en el festival per presentar el seu darrer treball, ‘Irredempt'.
31.07.16
Paco Ibáñez
interpretarà el seu projecte ‘Vivencias', que relata els seus 80 anys de vida i 50 sobre l'escenari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia