cultura

Neix un concurs de curts per al Temps de Flors

És el Just for Flowers i consistirà a rodar en 36 hores un curt als espais florals i seguint diverses indicacions

La ciutat bull d'activitats i més ara que s'apropa el Temps de Flors, la cita més multitudinària que organitza la ciutat. Amb els anys, a més de flors, patis i racons, en el seu context han florit concerts musicals i fins i tot un festival, l'A Capella. Ara, en aquesta nova edició, que tindrà lloc del 7 al 15 de maig, neix també un concurs de curtmetratges exprés, que contribuirà a promocionar i difondre aquest esdeveniment emblemàtic.

Els organitzadors, Toti, David Batlle i Ester Bertran, han avançat que el concurs consistirà a idear, gravar i editar un curtmetratge de tres minuts de durada (crèdits inclosos) en 36 hores, en què els espais florals siguin els protagonistes i aprofitant la gran afluència de gent aquests dies a la ciutat de Girona.

Els participants tindran unes condicions que hauran d'incorporar a l'obra audiovisual. A través d'un sorteig, s'assignarà a cada equip una localització d'un punt del recorregut que hauran d'incorporar a l'obra. També hi haurà d'aparèixer un objecte sorpresa' que facilitarà l'organització en el moment de començar el compte enrere. Com a fet especial i original d'aquest festival i seguint el deixant dels canadencs del programa televisiu Just for laughts, s'haurà d'incorporar també en el curtmetratge un petit espai de càmera oculta durant la seva realització. “El rodatge d'interiors i exteriors serà lliure, però les tres indicacions esmentades hi han d'aparèixer obligatòriament”, especifiquen.

El tret de sortida del festival serà el divendres 13 de maig de 9 a 10 del vespre al restaurant Els Jardins de la Mercè. El diumenge, entre les 9 i les 10 del matí, els participants hauran d'entregar les seves obres al mateix lloc.

El mateix diumenge, el jurat –format per les periodistes Mercè Sibina i Elisabet Carnicé, l'actriu Belén Fabra, el realitzador David Callahan Ruiz i el director de Cultura de Girona d'aquest diari, Xavier Castillon– visualitzaran els treballs i deliberaran per elegir els guanyadors. Es premiaran tres curts amb dotació econòmica i s'atorgaran altres premis secundaris amb productes, vals de regal i de descompte cedits per entitats i establiments gironins que col·laboren amb el festival.

El mateix diumenge al vespre, es durà a terme l'entrega dels premis, en el decurs d'una gala amb actuacions en directe i espectacles sorpresa relacionats amb el món del cinema. Entre altres, es diu que hi haurà la presència destacada, ni més ni menys, que de Johnny Depp (àlies, Bernat Costa; o és a l'inrevés?). Durant la gala dels premis, representants municipals i vinculats al món audiovisual entregaran els guardons als premiats.

Pel que fa al nom del festival, Just for Flowers, expliquen que han volgut donar-hi una doble significació. D'una banda, la del referent canadenc Just for laughts, en què s'han inspirat per fer el festival, canviant la'última paraula pel del flors i també amb la referència “només per flors”, perquè s'ha de fer en un temps limitat (36 hores) i en el marc de l'exposició de flors (que també és temporal).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA