cultura

cultura

Sons del Món es clourà a Sant Pere de Rodes

El festival programa Noa, Rosario, Manel, Macaco i un concert gratuït de rumba a la platja d'Empuriabrava

“Això ja va de debò”, deia ahir Xavier Pascual, director de Promo Arts Music i del festival Sons del Món , en la presentació de la seva novena edició. Pascual es referia a l'aposta decidida del festival per “una programació de primera línia” en la qual han invertit 160.000 euros –el doble que l'any passat– dels 310.000 euros del pressupost total del festival de “vi i música” a l'Alt Empordà, que té la Ruta del Vi DO Empordà com a principal patrocinador, al costat dels ajuntaments de Castelló d'Empúries i Roses, la Diputació i la Generalitat.

A la plaça de la Basílica de Castelló, hi actuaran la cantant israeliana Noa, en format acústic amb el guitarrista Gil Dor –únic concert de l'estiu a Catalunya– i el grup barceloní Manel, en un espai monumental que, amb grades noves, ha passat de 620 a 870 localitats. Per la Ciutadella de Roses passaran Rosario i Macaco –amb públic assegut i aforament per a unes 2.000 persones– i Sopa de Cabra, en un macroconcert amb el públic de peu i capacitat per a uns 5.000 espectadors, del qual ja s'han venut unes 1.500 entrades.

A més, el festival estrena dos espais nous: la platja d'Empuriabrava, on Sabor de Gràcia i Merkado Negro oferiran un concert gratuït durant les festes del Carme, i el monestir de Sant Pere de Rodes, on el 5 d'agost tancarà el festival un artista encara no confirmat perquè l'organització acabava de rebre ahir l'autorització de la Generalitat per fer l'activitat en aquest mil·lenari i emblemàtic monestir, molt lligat també a la història del vi a l'Empordà. Arran de l'èxit de l'any passat, aquest any Sons del Món ha potenciat els concerts de petit format –entre 100 i 150 espectadors– en diferents cellers, protagonitzats per Sanjosex, Joana Serrat, Marc Parrot, Cris Juanico i Sara Pi.

A més, en cada concert de gran format la sommelier del festival, Laura Masramon, i altres sommeliers, com ara Ferran Centelles (El Bulli), Toni Gata (Miramar) i Rafel Sabadí (El Roser 2), han realitzat els maridatges entre cada artista programat i un vi de la DO Empordà.

El vi de Sopa de Cabra

L'únic artista o grup que encara no té un vi adjudicat és Sopa de Cabra, ja que el celler La Vinyeta està preparant un vi especial per al grup gironí amb motiu del 30è aniversari de la seva fundació.

“L'any vinent celebrarem una dècada com a festival que uneix enologia i música. Podem dir en veu alta que som el festival número u d'aquest gènere, i aspirem a ser un dels cinc millors festivals de la Costa Brava”, va afegir-hi Xavier Pascual. El festival s'obrirà un any més amb una presentació dels maridatges del festival al convent de Santa Clara de Castelló, amb la veu d'Elena Gadel, i inclourà tasts de vins previs als concerts de Roses i Castelló, per a un màxim de 30 persones per sessió. A la presentació també hi van participar representants dels dos municipis i el director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, que va destacar la “simbiosi perfecta” entre la Ruta del Vi DO Empordà i un festival amb “un cartell d'altíssim nivell”. “L'any vinent l'hem de fer encara més grossa, pel 10è aniversari”, va afegir Ramos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia