cultura

Cicle de concerts per arreglar la capella d'Espinavell

El Kyriaki Quartet ofereix avui el primer dels quatre concerts de ‘Música a la Capella', organitzat pels veïns

El veïnat d'Espinavell, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Molló, la parròquia d'aquest municipi ripollenc i la cervesa Barra impulsen el cicle Música a la capella , que vol recollir fons per arreglar la capella de la Mare de Déu de les Neus. S'han programat quatre concerts, un per mes, del maig a l'agost. L'entrada es paga amb la voluntat. El primer concert és avui i, com els dos següents, tindrà lloc a la capella, mentre que el quart, que es farà coincidint amb la festa major, serà a la plaça del poble.

Eva Martínez-Picó, veïna d'Espinavell, explica que els habitants del poble van començar a restaurar el temple la tardor del 2015 per poder-lo obrir al públic. Com que el Bisbat de Vic, del qual depèn la parròquia, no tenia els recursos per fer-ho, s'hi van posar ells mateixos. “Uns hi aporten hores, d'altres ofici i d'altres, diners”, diu Martínez. Al cap de poc, algunes formacions musicals es van oferir a actuar gratuïtament en benefici de les obres. Així, a principis del 2016 es va configurar el cicle.

El Kyriaki Quartet encetarà Música a la capella aquesta tarda (19 h). El 25 de juny serà el torn del conjunt de flautes de bec del conservatori municipal de Barcelona (19 h). El 23 de juliol cantarà a la capella la coral Solo Voice (19 h). El 6 d'agost el grup Mon Casino Casamor tocarà a la plaça del poble, en un concert patrocinat per la cervesa Barra (22 h).

Una restauració popular

Les obres de la restauració de la capella de la Mare de Déu de les Neus, que data del segle XVIII, han involucrat tot el veïnat d'Espinavell. Martínez-Picó comenta que els veïns estan “emocionats” i que “tothom ha participat en el procés de restauració”. De moment, han treballat en el campanar i les parets interiors. Amb vista a l'any que ve, ja es parla de la possibilitat de fer una segona edició del cicle, perquè hi ha més grups interessats en la iniciativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia