cultura

cultura

Vilassar de Dalt serà la capital de la fotografia analògica

Torna una nova edició del festival Revela'T, que s'amplia a tres caps de setmana, amb més de 50 propostes

El consistori signa un conveni per consolidar-lo al municipi

Tot a punt a Vilassar de Dalt per donar el tret de sortida a un dels festivals de fotografia analògica més importants del món, el Revela'T. Enguany, la quarta edició d'aquest esdeveniment vol ser el de la consolidació definitiva al municipi maresmenc, i per això s'ha ampliat la programació a tres caps de setmana, amb més de 50 propostes per als amants de la fotografia analògica amb fotògrafs i galeristes nacionals i internacionals. Així, doncs, el festival començarà el 20 de maig i s'allargarà fins al 5 de juny en diversos espais, com el parc de Can Rafart, el teatre La Massa i el museu arxiu, entre d'altres.

A més, l'Ajuntament i l'entitat promotora de l'esdeveniment, Espai Foto de Vilassar de Dalt, van signar un conveni de col·laboració amb la voluntat de consolidar l'esdeveniment al municipi. Entre d'altres, el text estableix una aportació municipal de poc més de 21.000 euros, als quals s'afegiran les aportacions de mecenes privats, que l'Ajuntament es compromet a fer arribar, de més de 8.000 euros. De la mateixa manera, el consistori donarà cobertura administrativa per a la tramitació de subvencions. El conveni pel Revela'T 2016 també estableix la cessió de material i espais municipals com ara l'Estrella, el museu arxiu, el parc de Can Rafart, la biblioteca de Can Manyer i el mateix edifici de l'ajuntament. Serà el consistori qui establirà convenis amb privats per a l'ús d'altres espais, com La Massa o can Garbat.

“Aquesta ha de ser la consolidació del festival a Vilassar de Dalt i projectar-lo com a esdeveniment de referència al poble”, va explicar el regidor de Cultura, Pau Morales (ARA). “Al llarg de les edicions s'han interessat pel festival gent de tot el món i fins i tot de països com els Estats Units, l'Iran o el Japó”, va comentar Morales, que va assegurar que “es treballa durant tot l'any per l'arribada del Revela't i per poder superar les més de 3.000 persones de l'any passat”. En aquest sentit, el regidor va constatar la implicació del municipi amb la participació l'any passat de 160 voluntaris i 29 cases d'acolliment per als participants.

LA XIFRA

3.000
persones
van assistir l'any passat a l'edició de festival de fotografia analògica de Vilassar de Dalt.

LA FRASE

Ha de ser la consolidació del festival a Vilassar i la projecció com a esdeveniment de referència
Pau Morales
Regidor de Cultura de Vilassar de Dalt

Tallers, exposicions, conferències i projeccions

El Revela'T 2016 començarà amb la projecció del recentment estrenat documental sobre la figura de la fotoperiodista Joana Biarnés, materialitzat pel mataroní Jordi Rovira i Òscar Moreno. Serà al teatre La Massa i hi haurà la fotògrafa, que, entre molts d'altres, va immortalitzar els Beatles durant la seva estada a Barcelona el 1965. A partir d'aquí el festival serà una riuada de propostes fins al 5 de maig, entre les quals hi ha el Projecte d'Intercanvi Cultural i Artístic, coordinat por Ana Tornel i Jacquelin Roberts, en el qual deu fotògrafs treballaran sobre un tema en comú. També hi haurà diversos tallers a Barcelona, amb Juanan Requena, Julián Ochoa i Borut Peterlin, a més d'altres tallers per als nens de les escoles de Vilassar de Dalt, Premià de Dalt i Cabrils. Un dels plats forts serà el 28 de maig al parc de Can Rafart, epicentre del festival, amb l'obertura de les exposicions, la fira comercial i el Fotomercat. El britànic Michael Kenna, el japonès Masao Yamamoto i l'espanyol guardonat amb el Premio Nacional de Fotografía 2015, Juan Manuel Castro Prieto, seran alguns dels artistes que està previst que prenguin part en aquesta edició del Revela'T.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia