cultura

cultura

Tiana balla una sardana al cim de Montserrat

Sardanistes i excursionistes s'enfilen plegats a una agulla del massís

El Club Excursionista Tiana i l'Agrupació Amics de la Sardana de Tiana van fer història diumenge al matí des del cim de Montserrat. Integrants de totes dues entitats van ballar plegats la sardana Tiana, del mestre Francesc Mas i Ros, al capdamunt de la Gorra Marinera. Era el primer cop a la història, segons expliquen els sardanistes tianencs, que es ballava una sardana al cim d'una de les agulles de Montserrat i, per fer-ho, les dues entitats s'havien preparat durant mesos. Els integrants del grup excursionista havien après a comptar i ballar sardanes a través dels Amics de la Sardana de Tiana, i alguns dels sardanistes més joves havien après tècniques d'escalada per poder-se enfilar a la Gorra Marinera i participar en aquesta singular ballada.

El temps va deslluir parcialment l'actuació, que no es va poder gravar amb un dron, com estava previst, a causa de la boira. Tot i això, alguns excursionistes es van enfilar a un cim proper per fotografiar la ballada. Ja a la tarda, la jornada sardanista es va traslladar a la plaça del claustre del monestir de Montserrat, on els Amics de la Sardana, acompanyats de la cobla Marinada, van ballar dues sardanes. La resta del programa es va haver d'interrompre a causa de la pluja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia