cultura

cultura

teatre

‘Ventura' guanya el premi AGT al millor espectacle gironí estrenat el 2015

L'obra de Meritxell Yanes i David Planas ha estat la més votada entre els professionals del teatre gironí i ahir es va entregar el guardó en una gala

Ventura, l'espectacle de David Planas i Meritxell Yanes estrenat en el marc del festival Temporada Alta i que té la particularitat que es representa en una casa particular de Celrà, ha resultat guanyador del premi AGT 2015. El nom de la proposta guanyadora del premi al millor espectacle d'arts escèniques produït a les comarques gironines el 2015 es va saber ahir en el transcurs de la gala que va tenir lloc a la sala La Planeta de Girona. Va entregar el guardó el director dels serveis territorials a Girona del Departament de Cultura de la Generalitat, Francesc Ten.

Enguany per escollir el millor espectacle hi han participat un total de 272 persones, entre socis de l'AGT, programadors, premsa cultural i altres professionals escampats pel territori, que han pogut participar en la votació.

Ventura és una proposta dirigida per Víctor Muñoz, a partir d'un text de Cristina Clemente, en què es reflexiona a partir de dues dones sobre la presa de decisions i es pregunta què hauria passat si les coses fossin diferents. Un espectacle que s'exhibeix a la casa particular de la parella, Can Pagans, a Celrà, amb la particularitat que només hi poden assistir 25 espectadors per sessió.

Les altres propostes finalistes han estat Cosas que se olvidan fácilmente, de Xavi Bobés; La crida, de Cos a Cos, Històries de Boscos i La Planeta; Momo, de la companyia Anna Roca; Yvonne, princesa de Borgonya, de la companyia Teatre Brik, i Kilòmetres, de Meritxell Yanes.

Premi Pep Mora

Al llarg de la gala dels premis també va tenir lloc el lliurament del premi Pep Mora a la contribució a les arts escèniques a Jaume Alsina, cap tècnic del Teatre El Jardí de Figueres. El jurat, format per Pep Torner, Mercè Mas, Natàlia Espinet, Pablo Paz i Cristina Cervià, ha volgut reconèixer amb aquest guardó la seva llarga trajectòria, el seu pes en el desenvolupament de l'activitat teatral a l'Alt Empordà i tots els professionals que realitzen la seva feina entre bambolines, invisibles per al públic.

Va entregar el guardó Tena Busquets, directora artística del Teatre Principal d'Olot i del Festival Sismògraf.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE