cultura

tradicions

gegants

Els gegants de l'Ametlla de Merola ja estan arreglats

Una ventada els va fer caure a mitjans d'abril, però el poble s'ha mobilitzat per pagar-ne la reparació

Els gegants de l'Ametlla de Merola, a Puig-reig, ja han sortit del taller de restauració. Hi van entrar a mitjan abril, després de patir destrosses importants a conseqüència del cop que van rebre quan una forta ventada els va fer caure a terra. En van sortir malparats, principalment el gegant, el Mateu, a qui se li van trencar un braç i una mà, se li va enfonsar la cara i li va quedar un ull ben xafat, amb la qual cosa se li ha hagut de pintar tota la cara de nou. “Ha quedat perfecte, amb un aspecte més rejovenit i tot”, ha dit Aleix Gubianes, cap de colla dels geganters de l'Ametlla. La geganta, la Maria, no va rebre tant, però també se li va trencar una mà i se li va foradar i pelar part del cap, el serrell concretament. També ha quedat com nova.

La restauració dels dos gegants ha tingut un cost d'uns 2.000 euros, que s'ha pogut pagar gràcies a aportacions ciutadanes. Els geganters no ho podien assumir i van posar en marxa la campanya Objectiu 2.000 per recaptar fons per a la reparació. Aleix Gubianes s'ha mostrat molt agraït per les donacions “de la gent de l'Ametlla, d'altres colles geganteres i de particulars que directament han fet donatius o que han participat en les activitats que vam organitzar a l'Ametlla”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia