cultura

oci

Festival

Palafolls obre les portes d'un nou Fisures, el festival d'art indisciplinat

Un primer tastet al carrer reivindica els espectacles a peu de carrer i en espais públics

El consistori defensa una oferta cultural que “faci pensar”

“Fisures, en aquesta tercera edició, reclama el dret a ser un festival multidisciplinari d'art emergent molt indisciplinat.” Un joc de paraules del tècnic que ha gestat la proposta cultural de Palafolls, Antonio Selvaggi, va servir ahir per presentar un petit tast dels espectacles que ompliran el municipi durant el dissabte que ve. La proposta fa dels espais comuns els escenaris ideals per a unes representacions marcades per un tempo ràpid i atractiu que va a la recerca de l'espectador. De fet, ahir el públic el van formar les famílies que sortien de l'escola i que es van trobar amb una equilibrista a la plaça Poppi i amb una microrepresentació a la plaça del teatre. Pocs en van marxar fascinats per l'equilibri impossible de l'artista amb un cèrcol de metall o del diàleg absurd d'una parella de còmics. “El Fisures obre la porta a la creació, busca la implicació i genera certa incomoditat en l'espectador, perquè li demana que reflexioni”, va insistir Selvaggi.

I la fórmula, encara que molt a poc a poc, sembla que funciona. A la convocatòria per triar els espectacles s'hi van presentar una vuitantena de projectes vinculats a disciplines tan variades com el mapping, la dansa, l'acció sonora o la performance.

Totes les activitats ocuparan durant un temps places, carrers i aparadors i, en aquesta ocasió, entraran fins i tot a l'edifici de la comissaria de la policia local, on hi ha la sala del Jutjat de Pau, o al recentment estrenat espai de Can Batlle. “Qualsevol lloc és bo per interactuar amb la cultura”, promet l'impulsor de Fisures. El festival, que va néixer com un apèndix de l'Inund'art de Girona, fa un pas endavant per caminar sol.

LA FRASE

Obre la porta a l'art emergent, busca la implicació i genera certa incomoditat en l'espectador
Antonio Selvaggi
Impulsor del festival fisures de palafolls

LA DATA

18-6-2016
Se celebra
la tercera edició del festival multidisciplinari Fisures als carrers, places i edificis públics de Palafolls.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia