cultura

El teatre al carrer pren vida a Cal Vidal amb el primer festival Turbina

La colònia acollirà companyies teatrals amb projectes pensats per a totes les edats el 16 i el 17 de juliol

La setmana abans es farà un curs intensiu de teatre

La Colònia Vidal (Puig-reig) serà el marc per primera vegada del Festival d'Arts Escèniques Turbina el cap de setmana del 16 i 17 de juliol. El festival, organitzat conjuntament pel Museu de la Colònia Vidal i Konvent, barreja espectacles exteriors i interiors amb l'objectiu d'arribar a un públic de totes les edats. En aquest sentit, Pep Espelt, una de les ànimes de Konvent, ha detallat que “les propostes, que encara s'han de polir, van des de teatre performance fins a teatre de text i monòlegs dirigits a gent més gran”. Espelt hi ha afegit que “l'ambient de la colònia és idoni per fer-hi teatre”.

El festival es desenvoluparà entre la tarda del dissabte 16 de juliol i el matí del diumenge 17. Els espais que l'organització ha escollit per fer-hi els espectacles són el teatre de Cal Vidal, que es va rehabilitar l'estiu passat, les diferents cambres del museu i els jardins exteriors.

L'organització farà pagar per alguns dels espectacles. “Hem agafat la idea de les fires de gastronomia, on es dóna una tira als visitants i cada vegada que consumeixen algun dels productes et treuen un tiquet d'aquesta tira”, ha dit Jordi Vidal, director del museu. D'aquesta manera, les persones que vagin a Cal Vidal per viure en primera persona el festival podran consumir les seves tires en els espectacles que vulguin, tant si són dissabte com si són diumenge. Des de Konvent, Pep Espelt afirma que el festival “posa l'espectacle a l'abast de qualsevol persona i, a la vegada, serveix perquè les companyies que exposin els projectes al festival en treguin algun benefici“.

Taller intensiu de teatre

A la Colònia Vidal també s'hi farà L'ofici del comediant, un curs intensiu de teatre al carrer de 6 hores diàries que es farà de l'11 al 15 de juliol. Jordi Pesarrodona en serà el director i els participants no només treballaran diferents tècniques del teatre al carrer, sinó que també crearan un espectacle que s'estrenarà al festival del cap de setmana.

LA FRASE

Les propostes s'han de polir, però van des de teatre ‘performance' fins a monòlegs per a gent més gran
Pep Espelt
membre fundador de konvent


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia