cultura

Música

(a)phònica rep demà la veu jove i potent de Paula Valls

La cantant manlleuenca, de 17 anys, ha publicat l'EP ‘Black and white' amb el segell gironí RGB Suports

Demà oferirà un concert gratuït als Banys Vells de Banyoles, amb la seva banda

  • Paula Valls, en una fotografia promocional feta pel seu pare XEVI VALLS.
  • VÍDEO: .

Té 17 anys acabats de fer, una veu impressionant i les coses molt clares. Es diu Paula Valls i és de Manlleu (Osona) –es declara “molt manlleuenca”– i acaba de publicar el seu primer disc, un EP de sis cançons en anglès compostes majoritàriament per ella, Black and white, editat pel segell gironí RGB Suports. Paula Valls oferirà demà a la tarda un concert gratuït als Banys Àrabs de Banyoles (17 h) dins del cicle Tast de Concerts del festival (a)phònica de Banyoles.

“El meu pare també és músic i a casa sempre s'ha escoltat molta música. Des de molt petita vaig estudiar a l'escola de música de Manlleu i ara estic a la de Vic.” “Crec que no s'ha de deixar mai d'estudiar”, diu la Paula, que aquesta setmana ha acabat primer de batxillerat. “No sé què passarà en el futur, però m'agradaria dedicar-me a la música. Aquest estiu serà fonamental per a mi, sobretot per veure quins progressos faig i com ho assimilo tot plegat.”

Paula dóna molta importància a la seva banda (“el disc surt al meu nom, però és de tots”) que formen Guillem Soler, teclats i veus, arranjador de totes les cançons i coautor de Let's funk; el guitarrista olotí Jordi Carles (Àspid, La Carta Esfèrica, etc.), el bateria Joan Carles Aguerri i el contrabaixista Franco Molinari. Demà a Banyoles només hi faltarà el bateria.

Estilísticament, Paula Valls es mou entre diferents estils, sempre dins del concepte de música negra, o “black white music”, com diu ella, jugant amb el títol del disc. Fins i tot les fotos que penja a Instagram són en blanc i negre, perquè “són colors que donen molt poca informació” i també perquè, com en la música, els seus gustos són més aviat clàssics: “No intento innovar. Sóc conscient que hi ha molta gent que canta bé. Per tant, jo només vull expressar el que sento i tenir una personalitat.” I sobre el fet de cantar en anglès, diu: “Havia compost algun tema en català i no descarto tornar-ho a fer, però en anglès em vaig trobar a mi mateixa: la música que més m'ha influenciat sempre ha estat l'afroamericana”, diu la Paula, un nou talent que el dia 1 de juliol també actuarà a l'Emergent de Quart i el 29 de juliol, als jardins de Can Cordons de Riudarenes.

Les últimes ballades de Germà Negre

El festival (a)phònica continua avui al Teatre Municipal de Banyoles amb el comiat de l'espectacle Els àngels fan ballades (16.30 h i 20.30 h), en què Germà Negre es reforça amb la Cobla Bisbal Jove i l'Esbart Fontcoberta. A l'Auditori de l'Ateneu, hi actuarà el texà Micah P. Hinson (22 h) i al claustre del monestir, Maria del Mar Bonet i Borja Penalba (18.15 h). També hi ha concerts gratuïts de Santi Careta, Wom, Pulmon Beatbox i Oques Grasses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Guillem Gisbert i La Ludwig Band canten junts ‘Les aventures del general Lluna’ a Porta Ferrada

sant feliu de guíxols
festival

El nou festival Winterfest arribarà a Fontanals de Cerdanya el 6 i 7 de desembre

Fontanals de cerdanya
patrimoni

Salou instal·la jardineres inspirades en el modernisme

Salou
cultura

Tretze programes de la festa major de Vilafranca del Penedès, amb sorpresa de joia

Vilafranca del Penedès
Música

Marta Shanti guanya el 45è Concurs de Cançó de Salitja amb “Fada negra”

Salitja
música

Rosalía publica ‘New Woman’ amb la cantant tailandesa de k-pop Lisa

barcelona
patrimoni

Recuperen l’església romànica de Sant Julià d’Úixols de Castellterçol

Castellterçol
Arturo Gaya
CANTAUTOR I COFUNDADOR DEL GRUP QUICO EL CÉLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES

“Entre ‘Eufòria’ i els festivals, la cançó d’autor no té espai”

La Palma d’Ebre
Aina Clotet
Actriu

“És essencial que sempre hi hagi veritat en l’actuació”

Barcelona