cultura

Explorar l'espai buit és la proposta de ‘Vacía'

Un espectacle de la creadora Maria Capell inclòs en el programa de suport a la creació

En uns terrenys situats al límit de la ciutat, els assistents a l'assaig obert de l'obra Vacía, de la jove Maria Capell, arribaven en autocar per endinsar-se en una realitat vagament coneguda però inexplorada. Un recorregut per reflexionar sobre edificis buits i projectes que es poden trobar a cada metròpoli i els espais que mai s'han arribat a desenvolupar tot i que un dia van tenir aprovades llicències d'obres per ser transformats.

El públic, part activa de la creació, es vesteix amb granotes vermelles, que els són subministrades ordenadament a l'entrada d'aquest terreny erm.

L'autora de l'obra, Maria Capell, explica que l'espectador descobreix a partir de diferents elements que troba en el recorregut un projecte que té unes particularitats concretes per Tàrrega, que no es va acabar construint, com tants altres, i que és revelat al final de l'espectacle. “És una no-història, perquè és una cosa que no va acabar passant.”

Capell, que ha creat aquest espectacle amb la seva companyia Silere, ha estat alumna del màster de creació en arts carrer de FiraTàrrega, l'any passat. En aquesta edició presenta aquesta proposta experimental i reflexiva, que ha estat produïda en el marc del programa de suport a la creació.

El director artístic de FiraTàrrega, Jordi Duran, assegura que es tracta d'una peça que completa molt bé el programa de FiraTàrrega, “amb un contingut que tracta un tema molt necessari”.

I en aquest lloc inhòspit i desconegut l'experiència de Vacía suscita una qüestió: Els marges de la societat i el llindar de la ciutat són encara part d'aquest lloc o de la mateixa societat? El debat és obert i les respostes cadascú les pot elaborar participant de l'obra al setembre.

Els assajos oberts de FiraTàrrega són gratuïts i serveixen als creadors per provar els seus espectacles davant el públic abans que s'estrenin definitivament durant la fira. Enguany s'ofereixen una quinzena d'actuacions d'un total d'onze obres que es poden veure fins al 25 d'agost. La pròxima proposta programada tindrà lloc el 7 de juliol amb l'obra The curler power experience, de la companyia Sienta la Cabeza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Tretze programes de la festa major de Vilafranca del Penedès, amb sorpresa de joia

Vilafranca del Penedès
Música

Marta Shanti guanya el 45è Concurs de Cançó de Salitja amb “Fada negra”

Salitja
música

Rosalía publica ‘New Woman’ amb la cantant tailandesa de k-pop Lisa

barcelona
patrimoni

Recuperen l’església romànica de Sant Julià d’Úixols de Castellterçol

Castellterçol
Arturo Gaya
CANTAUTOR I COFUNDADOR DEL GRUP QUICO EL CÉLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES

“Entre ‘Eufòria’ i els festivals, la cançó d’autor no té espai”

La Palma d’Ebre
Aina Clotet
Actriu

“És essencial que sempre hi hagi veritat en l’actuació”

Barcelona
albumlàndia

Llibres i arquitectura molt ben explicats

Ciència-ficció

‘Alien: Romulus’ torna el xenomorf als seus orígens

música

La Schubertíada comença avui a Vilabertran amb Katja Maderer

vilabertran