cultura

Cultura

El Fade arriba a la 8a edició amb el seu millor cartell

El festival d'art digital i electrònica de la Cellera programa una quarantena d'activitats fins dissabte

Hi actuaran Boreals, Playmodes & Pau Riba i Xavi Lloses

El Fade , el festival d'art digital i electrònica de la Cellera de Ter, duu a terme aquesta setmana la seva vuitena edició, amb prop de quaranta activitats gratuïtes, bona part de les quals tindran lloc dissabte, dia fort i final del festival. L'esdeveniment, organitzat sense ànim de lucre per l'Associació Cultural Elèctric, arriba a aquesta vuitena edició –amb el símbol d'infinit, que prové de la forma del número 8, com a inspiració de la imatge del 8è Fadel– “amb una proposta més madura i amb artistes d'alt nivell, tant nacional com internacional”. A més, Elèctric va engegar el novembre passat al Pasteral el Fade_Lab, “un espai obert, col·laboratiu i multidisciplinari que promou l'intercanvi de coneixement entre la ciència i la tecnologia aplicada a la creació artística”. Algunes de les instal·lacions que han estat fruit de les trobades al Lab ja es podran veure en aquesta edició del Fade.

El científic Albert Bramon va oferir ahir la xerrada inaugural del Fade a la Placeta, on avui també parlarà el biòleg i investigador del CSIC Daniel Closa (21.30 h). Demà, el Fade recuperarà com a espai el jardí de Ca les Germanes, on tindrà lloc L'hora que toca (22.30 h), un recull de paisatges sonors i visuals de la Cellera, a càrrec d'Amèbik & Altered Loopz. La nit de divendres acabarà a La Presó amb DJ Navoo Dread.

Del llarg i atapeït programa de dissabte es poden destacar el taller d'instruments Baschet, que permetrà al públic de jugar amb escultures sonores; el robot retolador que pinta de manera automàtica sobre una tela, i la instal·lació sonora octofònica Rosari de l'Aurora, de Xavi Lloses, oberta durant tot el dia a l'església, on també es podrà veure Dansa tèxtil, de Gemma Ramírez.

A la Placeta, hi actuaran Boreals (18.30 h), Playmodes i Pau Riba amb el seu Concert de les paraules (22.30 h), Insectotròpics (23 h) i VJ Eletroiman (0.45 h). També hi haurà un concert audiovisual amb el discjòquei Ramacod i Videocratz (1.45 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.