cultura

Societat

L'or del Concurs és per a la Pirotècnia Valenciana

La xinesa Firevision Internacional queda en segon lloc en l'edició d'enguany

Arribar, fer esclatar la platja del Miracle amb mil colors i llums, vèncer i marxar amb el premi a la bossa ha estat el recorregut de Pirotècnia Valenciana d'aquesta 26a edició del Concurs de Focs Artificials Ciutat de Tarragona 2016. La convocatòria, enguany, estarà marcada per la magnífica actuació que va oferir la pirotècnica de Llanera de Ranes, que va aconseguir 1.759 punts del jurat i no va escatimar recursos per fer badar la boca als espectadors congregats a la platja del Miracle i a altres punts elevats de la façana mediterrània de la ciutat. De fet, des de l'exhibició d'aquest divendres a la nit, el guanyador era un secret en veu alta i eren molts els que, després de divendres, ja pronosticaven una clara victòria dels valencians.

“Enguany aquest és l'únic concurs a què es presentava l'empresa valenciana i queda clar que venien a endur-se el primer premi i van apostar per un espectacle contundent”, explica Mikel Pagola, crític pirotècnic i membre destacat del jurat encarregat de decidir el vencedor del Concurs d'enguany. El guanyador destaca per “la bona coordinació dels diferents efectes i el ritme constant”, d'un espectacle contundent en sonoritat i traca final. Amb tot, en l'actuació dels valencians hi va haver alguns incidents sense importància –una de les restes d'un llançament va acabar a la platja, a la zona de públic, tot i que no va causar incidents– que no van perjudicar la primera posició destacada dels guanyadors. La posició més disputada del concurs d'enguany ha estat la de la plata, que finalment ha estat per l'empresa xinesa Firevision Internacional que, finalment, i amb un total de 1.483 punts va destacar per sobre de la Pirotècnia Xaraiva, que va obtenir un total de 1.304 punts, cosa que demostra que les dues alternatives complien amb escreix els punts de qualificació del concurs. La lluminositat i la varietat cromàtica van ser uns aspectes molt valorats pel jurat, ja que van fer decantar fins la segona posició a la companyia xinesa en una edició que deixa en quarta posició la Pirotècnia Valecea, amb 1.249 punts. Qui no va poder veure l'actuació dels guanyadors té una altra oportunitat de fer-ho durant les festes de Santa Tecla d'enguany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.