La ruta templera i hospitalera de l'Espluga es crearà l'any vinent

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha rebut recentment una subvenció de 250.000 euros provinents del Fons de Desenvolupament Rural de la Unió Europea (Leader) que es destinarà a l'execució del projecte de construcció de la ruta templera i hospitalera, l'actuació més important que inclou la llei de barris, relacionada amb la reforma de carrers al municipi.

Els treballs de creació de la ruta, prevista per a l'any que ve, comportaran una important renovació i impuls del casc antic de l'Espluga i inclourà l'arranjament dels carrers Abadia, Castell, Calvari, Mig, Templers, Bellavista, Penitents, Amatllers i Ponç Hug de Cervera.

L'habilitació dels carrers inclourà la millora del pas de les pujades i desnivells i s'unificaran amb el mateix model de llambordes i pedra de la Sénia que presenten els carrers de la Font i Major.

La ruta turística constarà de dinou punts d'aturada que s'ubicaran a les cases antigues del carrer del Mig, Templers i Penitents –actualment propietat de l'Ajuntament– i que oferiran informació sobre algun aspecte relacionat amb la vida durant l'edat mitjana, combinant-hi elements de noves tecnologies. La ruta templera, que recorrerà els carrers antics de la zona del Capuig, pretén dinamitzar aquests espais, molt deteriorats