cultura

Crítica

dansa

Frescor

La dansa de la Kibbutz Contemporary Dance Company és molt vistosa, refrescant, amb continus contrastos. Té molt ben estudiats els canvis de ritme, en la dansa i en la partitura. Sap trencar els excel·lents treballs corals amb algun ballarí que trenca el compàs de la resta i genera una nova dinàmica. Hi intervenen uns cossos forts, àgils, que salten, s'abracen i mantenen un equilibri notable. És un moviment ampli de braços i cames, de cops de vent que aporten sorpresa. La il·luminació, com el vestuari, va aportant novetats, quadre a quadre. Tot evoluciona amb una certa coherència i un únic element clau, el llum del sostre que domina (quasi imposa) tota l'escena.

La potència del ball, l'energia que projecten els ballarins (en escenes dinàmiques o estàtiques), tenen un cert aire de les coreografies de Hofesh Shechter, coreògraf nascut a Jerusalem però resident des de fa anys a Londres, on ha bastit la seva carrera professional. I és que hi ha en els moviments de la Kibbutz també accions que evoquen una dansa d'arrel de cultura popular (amb un to de ritual, religiosa, de demanar i pregar a Déu, potser aquesta llum que no s'apaga fins al final).

La dramatúrgia és molt oberta i, per moments, pot semblar contradictòria. Mentre que el vestuari viatja d'un negre a un florejat que sembla evocar esperança, el títol sembla que consideri insuficient el contingut de la vida. El si en condicional remet a una certa queixa, a un exigir més a Déu que demana entrega absoluta. Tot i això, el que mana sobre tot en aquesta coreografia són les ganes de ballar i
de voler compartir aquest gaudi amb el públic que se l'està mirant, absort.

If it all
Companyia: Kibbutz Contemporary Dance Company
Coreògraf: Rami Be'er
Divendres, 8 de juliol. Amfiteatre Grec


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia