cultura

cinema

rodatge

Rodant a Queralt

Berga prepara el curtmetratge ‘Les orenetes de Queralt' pel centenari de la coronació de la Verge

S'estrenarà el 31 d'agost al Teatre Patronat

Els actes commemoratius del centenari de la coronació de la Mare de Déu de Queralt inclouran l'estrena del curtmetratge Les orenetes de Queralt, una producció de 20 minuts escrita i dirigida pel berguedà Josep Maria Rossinyol. Actualment, el projecte està en fase de postproducció, però la previsió és que s'estreni el 31 d'agost al Teatre Patronat.

La història del curtmetratge se situa a l'actualitat, en el segle XXI. En ell, una jove excursionista farà el Camí dels Bons Homes, des de Montsegur (França) fins al santuari de Queralt, per trobar respostes als seus dubtes interiors.

Josep Maria Rossinyol va proposar que l'obra de teatre sobre la llegenda de la troballa de la Mare de Déu que es va fer el 1916, l'any de la coronació, es convertís en un treball cinematogràfic. Malgrat tot, la proposta es va desestimar perquè “la pel·lícula s'hauria allargat moltíssim, i això suposava un pressupost enorme”, explica el mateix Rossinyol. Per això, la comissió Queralt 2016 va optar per una opció més viable: fer un curtmetratge amb sis personatges. Segons Rossinyol, “era una cosa més realista, adequada al pressupost –que és molt poc– i que necessitava moltes menys persones”. Al final, el pressupost ha estat de prop de 6.000 euros gràcies a “petites aportacions de botigues, comerços, empreses i particulars de Berga que creuen en la Mare de Déu de Queralt i que volen que el centenari sigui una festa molt gran”, ha dit Rossinyol.

Pel que fa al repartiment, la direcció ha buscat dues actrius professionals per als dos grans papers. La protagonista principal és la Laia Cubilles, que tot i ser nascuda a Berga viu a Barcelona, on treballa d'actriu. Ha participat en les sèries El crac i La Riera de TV3. L'altre gran paper del film l'interpreta Pilar Sardà, de Cerdanyola del Vallès, que també ha participat en La Riera i que ha intervingut en diverses pel·lícules.

Els altres quatre papers del curtmetratge han correspost a Antònia Molera, Francesc Grannau, Arcadi Vives i Anna Escànez, actors no professionals de les comarques del Berguedà i el Bages.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia