cultura

FESTES I TRADICIONS

gegants

Solsona renova la Trobada de Gegantons

Canvia de data i s'obren els ballets perquè tots els nens hi puguin participar

La Trobada de Gegantons de Solsona, que el 6 d'agost arriba a la dinovena edició, es presenta amb novetats. Una de les més importants és l'obertura dels ballets a tots els infants a partir de vuit anys encara que no tinguin un gegant propi. A més, aquesta festa, que es feia coincidint amb Sant Roc, a partir d'ara es farà el primer dissabte d'agost per no coincidir amb altres trobades geganteres.

Pel que fa a la democratització dels ballets, s'ha decidit oferir a tots els nens i nenes l'oportunitat de posar-se sota les rèpliques petites d'alguns dels gegants i elements del bestiari més populars del carnaval i la festa major de Solsona i fer-los ballar. L'Ajuntament i la Colla Gegantera del Carnaval volen donar tot el protagonisme als més petits. L'edat mínima per aspirar-hi és de 8 anys, excepte per al ball de bastons, per al qual s'acceptaran nens d'entre 4 i 7 anys. Les inscripcions dels aspirants a ballador es faran a l'ajuntament fins aquest divendres i després tindrà lloc un sorteig.

L'any passat el caràcter precipitat de l'organització, després de l'anunci dels anteriors organitzadors que deixaven de fer-se'n càrrec, va permetre desplegar pocs ballets, oberts només a nens que ja coneixien les danses. Aquesta vegada, però, s'amplien. Els assajos es faran de l'1 al 5 d'agost a les vuit del vespre a la sala polivalentEl programa de la Trobada de Gegantons del pròxim 6 d'agost començarà a les cinc de la tarda del dia 6 a la plaça Major. De cinc a sis hi haurà obertes les inscripcions a la trobada, exposició d'elements folklòrics i berenar. Tot seguit, cercavila pel nucli antic i a les set, un acte d'agraïment per al mecenatge de la draca xica. A un quart de vuit hi ha programats els ballets i el ball del Gegantó del Pi de Barcelona a càrrec de la Colla Gegantera del Pi.L'any pasat van particiapr al a festa 111 figures i 350 assistents procedents de tot el Solsonès i comarques veïnes.

Visites per conèixer els gegants

A l'agost es faran per primer cop visites per conèixer els gegants en què es podran conèixer els elements del folklore de la festa major i els protagonistes del carnaval. Primer es visitarà el Quarto dels Gegants, on s'aixopluga la imatgeria del Corpus i la festa major, i després el saló de les Homilies d'Organyà de la biblioteca Carles Morató, on hi haurà temporalment els gegants bojos. Per complementar la visita, es proposa participar en un taller. Es mostrarà el procés de confecció d'un gegant i es convidarà els participants a treballar-ne un de petit, que es podran endur a casa de record. És una iniciativa de l'Associació Ithaca amb el suport de la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme de Solsona, el Patronat de Turisme del Solsonès, la Colla Gegantera del Carnaval, l'Associació de Festes del Carnaval i l'Agrupació de Geganters. Es poden consultar horaris i inscripcions al web de l' Ajuntament de Solsona .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Blaumut i Genna protagonitzaran demà una gran festa gratuïta al Village del Sons del món

roses
crònica

Força de la natura

Música

El ‘Trifàsic’ d’Arnau Tordera i la Cobla Sant Jordi inaugura Amb So de Cobla

Palamós
Maria del Mar Bonet
Cantautora

“Quan sento en vinil algun disc que m’agrada molt, ploro”

Sant Feliu de Guíxols
llibres

Davant l’esplendor de Salvat-Papasseit

Barcelona
Maria Nicolau
Cuinera sense restaurant

"A mi no em crema ni Crist! Jo soc la flama i no tinc por d'encendre-ho tot"

Barcelona
MÚSICA

Una cançó de Figa Flawas, entre les 50 més escoltades d’Spotify

VALLS
ARTS ESCÈNIQUES

Les Nits de Circ debuten demà a Besalú i saltaran dimarts a Roses

besalú
teatre

El Teatre de Blanes presenta una programació amb Pep Plaza, Fermí Fernández i Fernando Tejero

Blanes