cultura

Música

Marc Timón: “Dirigir la banda sonora d'‘E.T.' em posa la pell de gallina”

El sol·licitat compositor gironí torna dels EUA per oferir avui a Tempo un viatge íntim i emotiu per la música de cinema i televisió

També actuarà dissabte a Besalú

Tot i la seva joventut, Marc Timón (Castelló d'Empúries, 1980) té una trajectòria impressionant en música de cine i televisió, així com de concert. Ja ha obtingut quatre premis Jerry Goldsmith per les seves bandes sonores i actualment està establert a Los Angeles, on està iniciant la seva carrera a Hollywood als prestigiosos Sonic Fuel Studios, orquestrant la música de la sèrie de Marvel Agent Carter per a la cadena ABC i la del videojoc Rise of titans. “Vaig anar als EUA a l'aventura i al cap de cinc dies el compositor Christopher Lennertz ja em va contractar com a assistent. Els va agradar la meva feina i ara no paro.”

Ara, aquest empordanès enamorat de Girona ha tornat uns dies per dirigir la GIOrquestra –“és tot un honor estar al capdavant d'aquesta orquestra en majúscules, jove però talentosa”, declara– en un doble concert, el que oferiran avui en el Tempo Sota les Estrelles (22 h) i dissabte al prat de Sant Pere de Besalú (22.30 h). I ho farà per oferir un viatge emotiu a través de les millors bandes sonores de la història, passant per tots els estils i èpoques, orquestrades especialment per gaudir-ne en un format més íntim, amb deu músics de la GIO sota la seva batuta.

A través de diversos blocs interpretaran bandes sonores de títols tan emblemàtics com Indiana Jones, Star Wars, Harry Potter, Titanic, La llista de Schindler, La vida és bella, El padrí, Psicosi, Memòries d'Àfrica o E.T. –“encara em posa la pell de gallina, de tant com em va marcar”, confessa Marc Timon.

I si algú encara no està convençut que aquest serà un concert excepcional, només cal avançar que la vetllada musical d'avui s'obrirà amb la interpretació, com a preludi, de la música de Joc de trons, precisament en l'emplaçament d'una de les localitzacions gironines del rodatge de la sèrie, la plaça dels Jurats.

El ‘color' intimista

Entre altres al·licients, Timón explica que el format de cambra amb què presenten aquesta producció titulada Música de cine permet oferir “un color diferent, molt atractiu, més proper i intimista”. També explica que ell mateix introduirà algunes peces per contextualitzar-les i explicar el procés de compondre una banda sonora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.