cultura

Llull, eix de Terra de Trobadors

Ramon Llull i el pensament medieval serà l'eix vertebrador de la nova edició del Festival Terra de Trobadors, que és ja a la 26a edició, que tindrà lloc del 8 a l'11 de setembre. Lull, de qui enguany se celebra el setè centenari de la seva mort, va ser coetani de Ponç Hug IV d'Empúries (1277-1313), el “comte trobador”, i el mateix Llull va ser trobador de jove.

Com a plat fort d'aquest esdeveniment que l'any passat va aplegar més de quaranta mil visitants, Jordi Savall farà un concert juntament amb Hespérion XXI al voltant de la figura del filòsof mallorquí, i seguiran el seu recorregut vital amb músiques de l'època. “És un programa molt ric en colors i la majoria de músiques estan basades en les tradicionals, en què bàsicament s'improvisava.” Presentat, doncs, com una jam session “a l'estil oriental”, el concert veurà desfilar instruments antics com ara un qanuns, guitarres morisques, rebecs, flautes dobles, campanes, etc.

Defensor acèrrim del diàleg entre Orient i Occident, el mestre reivindica l'actualitat d'un personatge com Llull, que lluitava –va dir– “contra la falsedat i la ignorància que facilita la violència”. “Cal difondre avui dia el llegat de Ramon Llull perquè era un personatge que buscava solucions al conflicte entre religions, la jueva, la musulmana i la cristiana.”

L'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, va recordar l'èxit que cada any té el mercat medieval, que només funciona amb una moneda encunyada expressament. La novetat d'aquesta edició és que les entrades es podran comprar directament al web www.castello.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona

‘L’estaca’ de Lluís Llach, primer títol de la col·lecció Enderrock Llibres

BARCELONA
Cultura

Mor l’escriptor libanès Elias Khoury, defensor del poble palestí

TEATRE

El Teatre del Raval tanca una programació escènica de 17 anys

BARCELONA

La Marfà acull una residència dels músics Oriol Marès i Talal Fayad

GIRONA

La Torre modernista Mossèn Tor celebra el seu centenari

CAMPDEVÀNOL
girona

Carolina Maria de Jesús: la veu de les ‘faveles’ al Pepe Sales

girona
música

Júlia Ensesa, sola i sense por

girona
música

Adrià Puntí canta a la Cellera durant gairebé tres hores, a l’escenari i entre el públic

la cellera de ter