cultura

municipal

equipaments

L'Ajuntament de Dosrius reprèn el projecte per dotar-se d'una biblioteca

El govern municipal dóna per perduda una subvenció de 500.000 euros per fer l'equipament

L'alcalde confia acabar el mandat amb les obres iniciades

L'Ajuntament de Dosrius vol posar fil a l'agulla i dotar-se d'una biblioteca. Un projecte que arrenca fa alguns anys, però que ara el govern municipal s'ha vist obligat a començar de zero. L'alcalde, Marc Bosch (ERC), explica que el govern anterior va enllestir una proposta d'equipament per a la qual la Generalitat va concedir una subvenció de 500.000 euros. Un ajut que Bosch
dóna per perdut perquè l'obra s'havia d'adjudicar com a mínim en data 31 de desembre del 2015. Una situació que no s'ha donat perquè, entre altres circumstàncies, no estava
redactat ni el projecte
executiu, ni es disposava dels diners per finançar la resta de l'edifici, que estava valorat en 1,2 milions d'euros aproximadament. “Em dol personalment perquè és una qüestió prioritària i un servei essencial que calia cobrir, però ara hem d'aprofitar per repensar l'equipament i donar sortida a altres mancances de serveis”, hi afegeix l'alcalde.

Per aquest motiu, a banda de la biblioteca, el futur centre cultural també es preveu que pugui contenir l'arxiu municipal i un auditori polivalent amb capacitat per a unes 200 persones. L'espai escollit per construir-lo no ha canviat i continua sent la zona de Can Batlle –on també s'ha de fer el futur institut– a tocar de l'actual camp de futbol i de la piscina municipal. De moment, ja s'ha atorgat a l'Ajuntament, en aquest cas a través de la Diputació, una subvenció de 50.000 euros per fer el projecte definitiu, i la intenció és acabar el mandat amb una proposta tancada i, en el millor dels casos, amb l'obra iniciada. Bosch destaca que Dosrius, per nombre d'habitants, fa anys que li pertocaria disposar d'un servei com aquest, que ara es cobreix amb el bibliobús.

Ara, obrir els carrers

El primer pas per tirar endavant el projecte passa per urbanitzar la finca de Can Batlle i per obrir els nous carrers. L'actuació, que també disposa d'una ajuda de la Diputació de 400.000 euros, està previst que es porti a terme entre el 2017 i el 2018, segons
l'alcalde. Un temps més que suficient per definir la futura biblioteca i per trobar el finançament necessari per posar en marxa les obres tan aviat com sigui possible.

LA FRASE

Va ser impossible salvar la subvenció, i això em dol personalment perquè és un tema prioritari
Marc Bosch
alcalde de dosrius

El poble més gran amb bibliobús

El bibliobús Montnegre, que dóna servei a set municipis del Vallès Oriental i a quatre del Maresme, és de moment l'únic recurs que té Dosrius. L'alcalde admet que de tots els pobles on fa parada setmanalment l'autocar, Dosrius és el més gran. “Fan molt bon servei i l'acceptació dels usuaris és molt gran”, reconeix. Malgrat les limitacions de l'espai i el fet que, per exemple, no hi hagi cap sala de lectura, cada dilluns s'instal·la davant de l'escola en horari de tarda coincidint amb la sortida dels alumnes. El servei va entrar en funcionament el novembre del 2002 i forma part del conjunt de bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals que ofereix la Diputació de Barcelona. La llei del sistema bibliotecari de Catalunya preveu que aquests municipis petits disposin de serveis mòbils com aquests perquè d'una forma sostenible i eficient s'apropi la cultura i la informació a tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia